Hétről-hétre egyre kevesebb embert érdekel a The Walking Dead

Zuhanórepülésben az egyik legnépszerűbb zombis sorozat, az Amerikában az AMC-n futó The Walking Dead nézettsége, ugyanis a rekordnézettséget elérő premier óta egyre kevesebb embert érdekel a történet. Míg az első részt még több mint 17 millióan kísérték figyelemmel, addig a legújabb hatodikat mindössze 10,4 millióan. A tendencia ráadásul csökkenő a kettő között, ugyanis a 7×02-t még 12,46 millióan nézték, de aztán lecsökkent 11, 72-re, aztán 11,4-re, majd kerek 11 millióra. Nem egy jó irány, annak ellenére sem, hogy még így is iszonyú távol van attól a sorozat, hogy az AMC fontolóra venné a kaszát. Miért is tenné, képregényes alapanyag van elég, meg ott van még a Fear The Walking Dead is. Életben kell tartaniuk a franchise-t.

Az, hogy a nézők ennyire nagy számban pártolnak el az egyik legnépszerűbb szériától, főleg az írók hibája. A The Walking Dead 7. évadát próbálták úgy összerakni, hogy az összkép mindenkinek tetsszen. Azoknak, akik a Negan-féle brutalitásra kíváncsiak, de igyekeztek kellő feelgood hangulatot is belecsempészni a szezonba, amellett, hogy a filler epizódok is elmaradhatatlanul jelen vannak.

Önállóan az egyes epizódok egyébként szórakoztatóak, csak egyelőre nem áll össze ez az évad úgy, mint mondjuk az előző kettő. Ennek is köszönhető, mármint, hogy az írók kreatív szempontból bukdácsolnak, hogy a The Walking Dead nézettsége jelenleg a 3. évad szintjén van.

A fő problémának az tűnik, hogy Negan megjelenése óta Rick nem viszi már a hátán a történetet, a többiek meg nem annyira erős karakterek, hogy bevonzzák a közönséget. Ha a készítők jobb számokat akarnak, kénytelenek lesznek a Saviors-féle hegemóniát megtörni, mert lehet, hogy ebben a rémuralomban nincs most annyi kraft, hogy egy teljes évadot kitöltsön. Ellenben őfelsége és a képen látható tigrise szerepelhetne többet igazán.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?