Hétvégén jön a tavaszi MondoCon!

2015_nyar_CP_Dave_002

Húsvét és Mondó egyszerre? Miért ne! Ha már unod a sonkát és kiszabadulnál egy kicsit a családi sztorik szorításából, látogass el a Hungexpóra, mert rengeteg izgalmas programmal készülnek a szervezők.

2016 március 26-27-én kerül megrendezésre híres kétnapos fesztivál, ami a japán rajzfilmek és képregények szerelmeseinek, a cosplay és a videojáték-rajongóknak, valamint a sci-fi, fantasy műfajok kedvelőinek nyújt egész napos változatos programokat 2008 óta, töretlen népszerűséggel.

Az idei rendezvényen négy helyszín kínál szórakozási lehetőséget, a K-Nagyszínpad, a Gamer-színpad, a D csarnok DDR sarok és a Geeks & Craft Corner helyszíneken ugyanis nagyrészt már reggel fél tizenegytől belenézhetünk a programokba. Mi a MondoCon hivatalos honlapjáról szemezgettünk.

Egész napos programok

  • tavaszváró cseresznyevirág-ünneplés a D épületben Sakura Matsurival (Satsuki 2001-ben bukkant fel, mint az egyedi hangzású visual kei csapat, a Rentrer En Soi frontembere és hamar népszerűek lettek részben a dallamos rock és metal felé hajló zenéjüknek, részben pedig Satsuki karakteres és képzett hangjának köszönhetően. Az együttes története 2008 végén fejeződött be, ezután címszereplőnk szólókarrierbe kezdett, eddig két nagylemezt, egy mini albumot és egy sor kislemezt adott ki, de emellett a visual kei legenda Kisaki szólóprojektjében is vendégszerepelt pár dal erejéig.)
  • a BEK vasútmodellező Klub japán szekciója bemutatja a T-Trak modellrenszert és villamosasztalt
  • az Alkimista Labor programsorozata (Bushido the Game: Távolkeleti fantasy terepasztalos stratégiai játék, szamurájokkal, bakemonókkal és szellemekkel; Wolsung: Steampunk stílusú wargame, mely újdonság a rendezvényen,s a klub életében is; Infinity the Game: Nem is olyan messze a jövőben még mindig tartanak a háborúk, de most már kisebb méretben. Az Infinity egy taktikai wargame, mely igényes figurákkal s remek szabályokkal rendelkezik; Alkemy: Egy sokáig halottnak hitt francia fantasy stratégia, mely most újraéledt; TörpKocsma: Gyere és próbáld meg elmagyarázni a másik törpnek, ököllel vagy sörös kupával, hogy nem tetszik neked az ábrázata.)
  • Csillagkapu Cosplay Klub – Lehetőségetek lesz lemérni egymás tudását a Klub saját készítésű tudásalapú társasjátékában, amiben maximum 4 fő játszhat egymás ellen. Aki inkább fotózkodna, az pedig beállhat a Csillagkapu fotófal elé
  • a Hungarian Doctor Who Cosplay Klub a Geeks & Craft Corner színpadon egy kis agytornával is készül
  • a Na’vi család pedig kincsekkel készül egyenesen Pandorából
  • de vár még benneteket a Kóbor Trekkerek és a Gyűrűk Ura Cosplay Klub is

2016 tavaszi flyer_v2-use this (1)

Versenyek

A rendezvényen a hagyományokhoz hasonlóan mi is ott leszünk és fantasztikus akciókkal (40-80%-ig) várjuk a látogatókat!

2015_nyar_gamer_Dave_-HOTS_12

 

További információk: http://www.mondocon.hu/springcon/

Időpont: 2016 március 26-27, 10-22h

Helyszín: Hungexpo, K-IV csarnok (Hungexpo K-épület, 1101 Budapest, Expo tér, 1-es kapu)

 

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?