Ingyenes lett a Battleborn!

Sok hónapos huzavonát követően, és a csökkenő játékosbázist látva, a Battleborn készítői úgy döntöttek, hogy június 6-tól ingyenessé tették a híres hero shootert.

A döntés egyáltalán nem meglepő, manapság az online játékok jelentős hányada kerül át az ingyenesen játszható játékok piacára. Például az Eve Online vagy éppen a Team Fortress 2 is ilyen.

battleborn1

A Battleborn eredendően sok játékost igényel ahhoz, hogy élvezhetően lehessen játszani, ezért hogy fenn maradhasson, néhány áldozatot kellett hozniuk a készítőknek, annak reményében, hogy ismét nyereségessé tehessék a vállalkozásukat. Hogy az új játékostömeget milyen fogadtatással fogják várni a veterán játékosok, az kérdéses. Jellemzően az ingyenesen játszók tábora tele van toxikus játékosokkal és „trollokkal”, de az Overwatch szörnyű közösségét látva ez igazából nem attól függ, hogy ingyenes-e valami vagy sem.

battleborn2

A játék átmenet a MOBA-k és az FPS-ek között, de sokkal közelebb áll egy MOBA-hoz mint a nagykutyák, a Paladins vagy az Overwatch. A játék közben, ahogy fejlődik a karakterünk, képességeket kell kiválasztanunk, és hasonlóan a Heroes of the Storm játékmenetéhez, a képességek fogják meghatározni, hogy milyen életszínvonalunk lesz a játékban. A képességek messzemenően különböznek egymástól, és rendkívül szituációfüggő, hogy mit érdemes választanunk. Van olyan képesség például, ami sok embert sebez egyszerre, de nem üt olyan erőset, míg egy másik csak egy emberre hat, de közel fatális. Bár a választások lehetősége elég izgalmas, tudni illik, hogy már kialakultak „meták”, hogy melyik karakter miben a legerősebb, és valószínűleg ugyanazokat a szabványképességeket fogjuk választani minden meccsen, de azért jó és izgalmas érzés új dolgokkal kísérletezni. Nem tudhatjuk, hogy az ellenfél melyik szinten milyen képességet választotta, így minden meccs különbözik egymástól, és a variációk tárháza majdhogynem végtelen.

battleborn3

Az új fizetési modell teljes másolata a MOBA-k ingyenes modelljének, azaz hetente kapunk egy csokornyi hőst, akiket kipróbálhatunk ingyenesen, és az ingyenes hősök rotálnak hétről hétre. Ha mégis megkedveltünk egy bizonyos karaktert, akkor azt megvásárolhatjuk vagy a játékon belüli pénzért, vagy pedig egy valós összegért.

A játék mindenképpen megér egy installálást. A grafikája ugyan nem túl korszerű, de jól fut a régebbi számítógépeken is. A pörgős és izgalmas játékmenet mindenkit be fog vonzani, aki szereti az internetes játékokat, főleg azokat, akik nem tudnak dönteni a hero shooterek és a MOBA-k között.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?