Itt az első Netflix-Millar képregény, a Magic Order

Mark Millar fontos alakja a mai képregénykultúrának. Több népszerű film alapját (pl.  Kingsman, Wanted, Kick-Ass, Old Man Logan) az ő képregényei adták, a 2000-es években pedig Bryan Hitch-zel közösen újragondolt Bosszúállok-történetek (Polgárháború) a későbbi Marvel filmekre is hatással voltak. Tavaly augusztusban azonban megjelent egy bejelentés, miszerint mostantól a Netflixhez tartozik a Millarworld, azaz Mark Millar kiadója, és a jövőben együtt fognak dolgozni. A hír sok találgatásnak adott táptalajt: Hogyan kell elképzelni az együttműködést? Már meglévő vagy Mark Millar teljesen új történeteit láthatunk a Netflixen? A teóriáknak vége, végre hírt kaptunk az első fecskéről: Mark Millar írja és Olivier Coipel (Thor, Jessica Jones, House of M, Siege) rajzolja a The Magic Ordert, az első Netflix-Millar képregényt – adta hírül tegnap az Entertainment Weekly.

A hat részre tervezett történet középpontjában öt máguscsalád áll, akik az emberi világ normális működését felügyelik, miközben maguk is emberi inkognitóban simulnak bele a szürke hétköznapokba. Azonban egy titkozatos gyilkos miatt, aki egyenként vadássza le a varázslókat, a családoknak saját védelmükben drasztikus lépéseket kell tenniük. Más Millar képregényekhez hasonlóan a Magic Order is több zsánerből építkezik: megtaláljuk benne a fantasy (főleg az urban) jellemzőit, de kapunk egy kicsit a thrillerek titkozatos, sötét világából és a maffia filmek vonásaiból is. Elmondása szerint a képregény legnagyobb érdekessége a nézőpont lehet az olvasók számára, ugyanis egy számunkra valójában teljesen elképzelhetetlen gondolkodást, értékrendet (varázslókét) nézhetünk meg egy nagyon is realista tálalásban, amit Millar szerint a fantasyben nem mindig lehet megtalálni. Tervei szerint a Magic Order szereplői a titkos társaságként fenntartott varázslólétük mellett teljesen hétköznapi minőségüket is kihangsúlyozza.

A Netflix US Twitteren már a borítót is megosztotta a nagy érdeművel (lásd lent). A tervek szerint 2018 tavaszán jelenik meg az első rész, amit nyomtatott és digitális formában egyaránt megvásárolhatunk.

Az io9 szerint a Magic Order egy érdekes lépés a Netflix részéről, és talán pont időben is jött a sztori, mivel a jövőben lesz miből dolgozniuk – ugyanis néhány pletyka szerint a a Marvel nem biztos, hogy számít a Netflixre képregényeik adaptálásánál.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...