Izgalmas krimi Asimovtól

Megjelent Isaac Asimov Fekete Özvegy-sorozatának első része a Kozmosz Krimik sorozatban, a Metropolis Media gondozásában.

A Fekete Özvegyek Klubja alapjául egy valódi társaság, az Aknászpókok szolgált, melynek maga az író is tagja volt. Így tehát nem meglepő, hogy a regény szereplői közül is szinte mindegyikkel baráti kapcsolatot ápolt Asimov.

Hatfős asztaltársaság találkozik havi rendszerességgel egy étteremben, hogy történetekkel szórakoztassák egymást egy jó kedélyű vacsora keretében. Egyikük minden alkalommal vendéget is hoz, aki különleges problémákkal szembesíti a társaságot: megoldatlan bűnügyekkel, izgalmas rejtélyekkel, amelyeket csupán megfeszített agymunka árán lehet felgöngyölíteni.

Ezek a legkülönfélébb szakmákban tevékenykedő férfiak – mert zártkörű klubjuk csak férfiakat fogad be – Sherlock Holmest és Hercule Poirot-t megszégyenítő logikával derítik fel a gyilkosságok, tolvajlások és más gaztettek elkövetőit, sőt időnként az is a rejtély részét képezi, hogy egyáltalán mit követtek el.

A legendásan széles érdeklődési körű szerző ezúttal ismét új utakra merészkedik, bebizonyítva, hogy nemcsak az SF-hez és a fantasyhez, valamint az ismeretterjesztéshez ért, hanem a szórakoztató és izgalmas krimitörténetek írásához is.

„Kevés művemet élvezem annyira, mint Fekete Özvegyeim történeteit.”
– Isaac Asimov

Olvass bele a kötetbe!

A Fekete Özvegyek Klubja akciós áron megrendelhető a Galaktikabolt.hu webáruházban.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

3 hozzászólás

  1. gabcisoft szerint:

    Kozmosz Krimik sorozat ?
    Itt http://galaktikabolt.hu/termek/isaac_asimov_fekete_ozvegyek_klubja.html Galaktika Fantasztikus Könyvek szerepel.

  2. vian szerint:

    Ez nagyon jó kezdeményezés hisz így olvashatjuk hogy mennyire nyitott volt más stílusokra is

Vélemény, hozzászólás?