A Netflix cyberpunk sorozatot készít Takeshi Kovacsból

A Ghost in The Shell és a Szárnyas fejvadász 2049 filmek és az Amazon Snow Crash sorozatterve után a Netflix is előrokkol saját cyberpunk sorozatával: Richard Morgan Takhesi Kovacs könyvsorozatát tervezik adaptálni. A várható premier 2018.

A magyarul is olvasható trilógia a 25. században játszódik. Ekkora az emberek tudata egy koponyalapú tokban tárolódik digitális formában. Ezzel a technikával a személyiség, az emlékek, a gondolatok, azaz minden, ami az emberi agyban található átmenthető egy másik testbe, ha esetleg az – úgymond – eredeti megsemmisülne. A halál azonban ezzel nem szűnt meg: ha sérül a tudatot hordozó tok, akkor következik be a Valós halál. Természetesen a jövőben is a halálal szemben a leghatékonyabban a gazdagok tudják felvenni a versenyt, hisz nekik van meg ehhez az anyagi hátterük. Emiatt is tűnik különösnek a befolyásos Laurens Bancroft öngyilkossága: miért lőné főbe magát? Az ügyet egy elit katonai alakult volt tagja, Takeshi Kovacs deríti fel egy új test mögé bújva. A nyomozás egy általa eddig elképzelhetetlennek tartott események közepébe viszi.

A streamszolgáltató szerint a sorozat várható premiere 2018, a főszerepben pedig Joel Kinnaman (The Killing, A tetovált lány, Kártyavár), James Purefoy (Róma, Frankenstein, Resident Evil) és Martha Higareda (Steven Universe, Hawaii Five-0). A sorozatért Laeta Kalogridis (Viharsziget) felelős. Az előzetes hírek szerint a Valós halál lehet a Netflix eddigi legköltségesebb produkciója (Kalogridis szerint epizódonként 6-7 millió dollárt is költhetnek). Az első képek alapján azt mondhatjuk, minőségi munkába forgatták a pénzt. Nagyon várós.

A lenti képeket nagyobb felbontásban a Redditen találjátok meg.

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...