James Cameron szerint nem csúsztak el az Avatar 2-vel

Az Avatar első része igazi csoda volt, már amennyiben az ember 3D-ben nézte meg James Cameron alkotását. Talán azóta se volt olyan film, ami ilyen szépen ki tudta volna használni a techonlógia adta lehetőségeket. 2009 azonban régen volt, ráadásul a folytatás premierjét 2020-ra tűzték ki. A készítők ennek ellenére ambíciózusak, hiszen nem kevesebb, mint 5 Avatar filmmel terveznek. Voltak, akik Cameron szemére vetették, hogy csúnyán megcsúszott az új felvonással, a rendező azonban nem ért egyet a kritikus véleményekkel.

Ha nincsen forgatókönyv, akkor nincsen film se. Márpedig 4 évig tartott összerakni a történetet, és még csak azt se mondhatjuk, hogy sok volt az üresjárat. Az eddig eltelt időt arra fordítottuk, hogy technológiailag még fejlettebb, még szebb dizájnnal rendelkező folytatást rakjunk össze. Mire a forgatókönyv elkészült, addigra minden karakter, lény és helyszín dizájnja készen volt. Igazából a hosszú készítési idő a dizájn csapat és maga a film hasznára vált, több idejük volt dolgozni – árulta el Cameron a Vanity Fairnek.

James Cameron emellett arról is beszélt, hogy a további Avatar részek csak akkor készülhetnek el, ha a második és harmadik film jól teljesít a pénztáraknál. Így közel sem biztos, hogy végül 5 részes lesz a franchise, főleg, ha ennyi időbe telik egy-egy folytatást összerakni.

A szuperhősös filmek éppen azt csinálják jól, hogy egyik kaland követi a másikat, már-már futószalagon jönnek az új filmek. Ráadásul ezekbe még egyediség is képes szorulni, gondoljunk A galaxis őrzőire, a Pókember: Hazatérésre, vagy épp a Thor Ragnarökre. Az Avatar esetében Cameron talán azt rontotta el, hogy nem ütötte a vasat, amíg meleg volt, így elképzelhető, hogy a sok-sok éves szünet után már kevésbé fogja lázba hozni az Avatar 2 a moziba járókat. Kivéve, ha erős hype-ot és brutális marketing-hadjáratot kap a film.

Facebook hozzászólások

You may also like...