Január 17-én érkezik a MetaGalaktika 12

Jó hírrel tudunk szolgálni: megszületett az argentin SF-et bemutató antológiánk megjelenési dátuma.

Ezúton is köszönetet mondunk minden kedves olvasónknak, aki támogatásával lehetővé tette, hogy megvalósuljon új, immár tizenkettedik MetaGalaktikánk. Továbbá köszönettel tartozunk támogatóink türelméért is, ugyanis a kiadvány elkészítése sajnos tovább tartott, mint ahogy azt előzetesen elterveztük.

Amikor év elején nekiláttunk tervünk kivitelezésének, még nem is sejtettük, mekkora fába vágjuk a fejszénket. Először a megfelelő partnert kellett megtalálnunk, aki nálunk jobban ismeri a helyi viszonyokat, ujját rajta tartja az argentin SF érverésén. Miután az ideális szerkesztő-társ megkerült, a munka két fronton folytatódott: egyrészt a tartalom összeállításán dolgoztunk, másrészt a novellák fordítóiról sem feledkezhettünk meg.

Úgy érezzük, végül sikerült egy olyan MetaGalaktikát összeállítani, amely az olvasók minden igényét kielégíti: bemutatja egy általunk kevéssé ismert kultúra fantasztikus irodalmát, szórakoztat és tájékoztat egyszerre. Tartalmaz novellákat, egy tanulmányt, sőt még képregényt is, kerek 200 oldalon!

Büszkén mondhatjuk el, hogy ezen az igazán kiváló kiadványon az utolsó simításokat végezzük, és már látjuk a fényt az alagút végén. Kitűztük a megjelenés utolsó, tovább ki nem tolható határidejét: január 17-én kezdjük el postázni az argentin MetaGalaktikát támogatóinknak, és nem sokkal később az újságárusoknál is feltűnik majd.

A szerkesztőség minden tagja azon dolgozik, hogy olvasóink a lehető legszínvonalasabb kiadványt kapják kézhez, legalább olyan jót, ha nem jobbat, mint a 10. számú kínai vagy a 11., amely a magyar SF történetét mutatta be. Mostantól kezdve ráadásul rendszeresen közlünk kedvcsináló beszámolókat a munka állásáról és a tartalom érdekességeiről.

Induljon a visszaszámlálás!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?