Jó év lesz 2017 a Lego-filmek rajongóinak

Sokan kárognak, hogy a Lego a múlté már, és senkit nem érdekel ez a stílus, azonban a számtalan filmes és játékos feldolgozás rácáfol a kritikus tömegre. Lego videójáték formájában a rajongók játszhattak már a Bosszúállók csapatát irányítva, A Gyűrűk Ura és A hobbit világába látogatva, de a Star Wars, a Jurassic World és még régebben az Indiana Jones is megelevenedett ebben a vicceskedő formában. A mozivilágban a 2014-ben bemutatott A Lego kaland hozta el az áttörést, hiszen rengetegen megnézték ezt, a vártnál sokkal jobbra és a végét tekintve komolyabbra sikerült alkotást. A jelenleg is a mozikban futó Lego Batman ennek a filmnek egy spin-offja, ugyanis A Lego kalandban az egyik legelborultabb és legnépszerűbb figura a gothami Denevérember volt. A filmben sikerült nárcisztikusan infantilis karakterként bemutatni Bruce Wayne-t, ami nagyon bejött a nézőknek. Így miért ne ütnék a stúdiónál a vasat, amíg még meleg.

A Lego Batman azért is fontos film, mert mozikba csalogatja azokat a 30-35 éves rajongókat, akiknek jó eséllyel már gyerekeik vannak. Így a két generáció egyszerre szórakozhat a DC egyik legikonikusabb figurájának paródiáján. A 71 perces film teli van jól eltalált és könnyed poénokkal, így érdemes rá beülni annak, aki mondjuk egy kis vasárnapi felüdülésre és kikapcsolódásra vágyik a moziban.

Ja, és még a Joker is benne van.lego17-b

Emellett pedig érkezik még 2017-ben egy másik film is, a Lego Ninjago. A történet egy Lloyd nevű zöld nindzsáról szól, akinek a Wu mester (Jackie Chan) által vezetett más harcosokkal kell összeállnia, ha le akarja győzni nagy ellenfelét, Garmadont, aki egyszersmind a főszereplő apja is. A Lego Ninjago a lentebb látható előzetes alapján hasonló metahumort és technikai megoldásokat villogtat majd, mint a Batman film. A The Verge nevű újság azonban felhívja rá a figyelmet, hogy a Ninjago figurák már tényleg csak a kisgyerekek körében népszerűek. Vajon bejön nekik ez a húzás? Az biztos, hogy a Ninjago-franchise már képviseltette magát egy adaptáció formájában, volt ilyen tévésorozat is. A Lego Ninjago 2017 szeptemberében mutatkozik be a vásznakon és a következő nagy láncszem lehet a Lego univerzumépítésében.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?