Jön a Mary Shelley film

Elle Fanning (Super 8, Demóna) főszereplésével készül életrajzi film Mary Shelley életéről, a Frankenstein és Az utolsó ember szerzőjéről. A filmet Haifaa al-Mansou rendezi, aki a Wadjda (2012) című első filmével vált Szaud-Arábia első női rendezőjévé.

A készülődő film főleg a fiatal írónő és az angol romantika egyik kiemelkedő költője, Percy Bysshe Shelley kapcsolatát dolgozza fel. Az előzetes információk szerint ennek bemutatása fontos M. Shelley későbbi regényének, a Franekstein megértéséhez. Az új munkacímből, Mary Shelley (korábban A Storm in the Stars címet viselte a projekt), a Tor szerint felmerül a kérdés, hogy lesz-e hangsúlyeltolódás: Például al-Mansou a Shelley házaspár helyett csak Maryre fókuszálna készülődő filmjében? Mivel kevés információ áll rendelkezésünkre, így ez a kérdés egyelőre megválaszolatlan marad.

Azonban a napokban érkezett az első hivatalos kép a projektről: a képen a fiatal írónőt láthatjuk Mary édesanyja, Mary Wollstonecraft sírjánál (Mary csak 10 éves volt Wollstonecraft halálakor), kezében egy füzettel. Charlotte Gordon (a Romantic Outlaws szerzője) szerint ez egy különleges hely volt Mary számára: részben, a sírhely betűinek segítségével, itt tanult meg olvasni és később itt vallott szerelmet a már nős Percy Shelleynek is.

elle-fanning-mary-shelley

A Mary Shelleyben több SFF filmből vagy sorozatból ismert színész is fel fog bukkani. Percy Shelleyt a Jupiter felemelkedésében látott Douglas Booth fogja alakítani, Isabel Baxtert, M. Shelley egy közeli barátnőjét pedig Maisie Williams (Trónok Harca, Doctor Who).

A Tor szerint létezik egy másik készülődő Mary Shelley film, amelyben Sophie Turner alakítaná a Frankenstein íróját, azonban erről a projektről 2014 óta nincs hír.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?