Jönnek a gázhajtású teherhajók

A teherhajók a közlekedési szállítás legnagyobb környezetszennyezői, a legrosszabb minőségű, legolcsóbb olajjal működnek.

De most változás jöhet, a világ egyik legnagyobb tengeri teherszállító cége, a német Hapag-Lloyd hajózási társaság cseppfolyós földgázzal is üzemelő teherhajó építésére adott megbízást.

Fraktál

A Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering hajógyár rögtön hat darbb konténerszállítót fog építeni. A dél-koreai hajógyár hat, egyenként 23 500 szabványos konténer szállítására  képes konténerszállítót épít. A megrendelés értéke összesen egymilliárd dollár.

A cseppfolyósított földgázzal, valamint tartalékként hagyományos dízel üzemanyaggal egyaránt működő konténer hajókat az Európát a Távol-Kelettel összekötő tengeri kereskedelmi útvonalon üzemeltetik majd. A hajók első példányát 2023-ban bocsátják vízre.

Cosmos Redshift Seven – Csillagikrek

A Hapag-Lloyd jelenleg 234 konténerhajóval rendelkezik, amelyek együttes szállítási kapacitása 1,7 millió konténer. A Hapag-Lloyd hajói hatszáz kikötőt szolgálnak ki világszerte. A cég 13,2 ezer alkalmazottat foglalkoztat a világ 129 országában.

Facebook hozzászólások

You may also like...