Júniustól indul a Galaktika XL! – a Galaktika hírlevele

Új típusú Galaktika érkezése, az ikrek akciója és a Galaktika olvasói értékelés: a Galaktika friss hírei

Kedves Olvasónk!

Örömhír: a Galaktika új dimenzióba lép!

Büszkén osztjuk meg az örömhírt, hogy június hónapban megjelenik legújabb havi kiadványunk első száma, a Galaktika XL!

A Galaktika XL magában foglalja az originál Galaktika magazint – de nem áll meg, hanem dupla akkora terjedelemben található benne a fantasztikum legjava! A kétszeresre növelt tartalom havonta egy-egy exkluzív kisregényt vagy regényt is foglal magában – így mindössze havi 1990 Ft-ért nem csupán a havi Galaktika számot, hanem 1-1 regényt is a kezedbe vehetsz!

A júniustól havonta megjelenő, 200 oldalas tartalmúra nőtt Galaktika XL kereskedelmi forgalomban NEM lesz kapható, csak előfizetés útján lehet hozzájutni.

Egy éves előfizetés most kedvezményes áron mindössze 1990 Ft/hónap!

Éves előfizetést köss itt:

http://galaktikabolt.hu/termek/galaktika_xl_egy_eves_elofizetes.html

Ha már meglevő előfizetésedet szeretnéd XL-előfizetésre váltani, arra is van lehetőség! Írj nekünk a részletekért:

szerkesztoseg@galaktika.hu

Megjelent a májusi Galaktika!

A Galaktika magazin májusi számában befejeződik Pavel Amnuel folytatásos kisregénye egy különleges képességekkel rendelkező férfiról, aki rátámad terapeutájára. A tudományos főanyag ezúttal az állatkatonák új feladatköreivel és lehetőségeivel foglalkozik.

A novellák között szerepel Robert J. Sawyer Relativitás című írása, melyben egy családanya űrutazásra adja a fejét; az űrben eltöltött idő szerint 7, földi idő szerint 30 évig van távol szeretteitől. Nagy kérdés, mi történik hazaérkezése után… A magyar szerzők közül Lőrinczy Judit egy ragadozókból és prédákból felépülő társadalmat mutat be. J. F. Bone szövegvilágában a létezők tapintórostocskával érzékelnek, tápláléksávon keresztül táplálkoznak, projekcióval kommunikálnak. Az egyik lény azonosítatlan eredetű fém „műtárgynak” ütközik, ez radikális fordulatot hoz addigi életébe. Philip Latham alkotásának „főszereplője” egy házaspár. A csillagász férj radikális szkepszissel kezeli felesége boszorkány ambícióit, egészen addig, míg megmagyarázhatatlan dolgok nem történnek… Stephen R. Donaldson elbeszélése egy átváltozás belső lélektani folyamatát elemzi, míg Judith Merril írása egy anyát állít elénk, aki az atomháború közepette gyermekét hordja a szíve alatt. A havi retróban Gáspár András a film jövőjéről filozofál kalandos történetbe ágyazva mondanivalóját.

A Beszélő némaság további izgalmas „utazást” tartogat a képzőművészet világában – egy Goya-festmény kapcsán. A képregényrovat ezúttal a 9. Nemzetközi Képregényfesztivált harangozza be. A Kapcsolatfelvételben a Magyar Asztronautikai Társaság pályázatának eredményéről és a Magyar Írószövetség színes és vidám estjéről olvashatunk. Filmajánló rovatunkban az űropera sava-borsa kerül terítékre, a sci-fi parancsnokokról kapunk részletes tipológiát. Intelligens dizájn rovatunk „nem létező tárgyak” kiállításáról számol be, természetesen újabb technikai vívmányok is előtérbe kerülnek, valamint folytatódik a jövő otthonának felfedezése.

A Galaktika 278-as számát megnövekedett irodalmi tartalommal keresse a galaktikabolt.hu-n vagy hétfőtől az újságárusoknál!

Töltse ki kérdőívünket az alábbi képre vagy linkre kattintva és nyerjen Galaktika könyvcsomagot vagy digitális Galaktika előfizetést!

Galaktika kérdőívhez kattintson ide!

Három fantasztikus ikerpár – s közülük minden második ajándék! Így most 13970 Ft helyett a hat kötet mindössze 6985 Ft! Keresd a linken:

http://galaktikabolt.hu/termek/fantasztikus_ikrek_akcios_konyvcsomag_armada_i-ii_cusanus-jatszma_i-ii_es_az_utolso_ember_i-ii.html

Fumax és Tuan kiadós akciónk folytatódik! 25% kedvezménnyel kínálunk Assassin’s Creed, Mass Effect, Dragon Age könyveket, valamint a tavalyi évben az angolszász bloggerek által a legjobb fantasynak megválasztott Tövisek Hercege és Tövisek Királya könyveket!

http://galaktikabolt.hu/kategoria/het_kozepi_akcio.html

http://www.booker.hu/konyvek/cser_kiado_akcio/

MÁR CSAK VASÁRNAPIG TART A SKANDINÁV KRIMI AKCIÓ!

Benne olyan nemzetközileg elismert szerzők regényei, mint Sofi Oksanen, Per Petterson, Karin Fossum vagy Loe Erlend!

A további kötetekhez kattints az alábbi képre:

Könyvek
Magazin
Előfizetés
Más kiadók
Tudomány
Kultúra
Aréna
Sf blog
Galaktika blog
    Rólunk

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

7 hozzászólás

 1. solymosgyu szerint:

  Nem lesz sok értelme. A galaktika xl-nek.

 2. kovenant szerint:

  Egyet kell, hogy értsek solymosgyu-val. A Szerkesztőség 24 ezer Ft.-ot kér az olvasótól
  (ami az eddigi Galaktika előfizetés majdnem háromszorosa!) előre, látatlanba. Milyen regények, kisregények lesznek ezek? Erről illene valamiféle információt adni, mert ez így óriási zsákbamacska. Ha pedig nem kerül árusításra, akkor havi 60-70 példányban fog megjelenni (jó esetben)?

 3. solymosgyu szerint:

  És jó lenne ha mondanátok hogy milyen témáju tudományos cikkek lesznek benne. Sajnos én nem tudok csatlakozni a baráti körhöz.1 hónap után a tudományos cikkeket feltehetnéttek a netre. Vagy 1 év után.

 4. Galaktika szerint:

  A tudományos cikk, ami az originál Galaktika része, az ugyanaz lesz benne, mint a havonta megjelenő magazinban. Jelen pillanatban áll össze a terv, de azt már el tudom mondani, hogy a legelső regény Lőrincz L. László Történetek a Kis Lófej-galaxis széléről című munkája lesz!

  • Megadave szerint:

   Én nagyon örülnék, ha a Galaktika nagyobb terjedelmű lenne, de ez ebben a formában szerintem is elhibázott dolog. Nem fizetek elő valamire, aminek a tartalmáról alig csepegtettek információkat. Egyébként pedig én klasszikus-főleg angolszász- szerzők nálunk kiadatlan kisregényeire, regényeire lennék kíváncsi, nem pedig állandóan nem túl színvonalas (tisztelet a kivételnek) magyar és orosz írások tömkelegére, amivel az alap Galaktika amúgy is tele van.
   Feltételezem, hogy a Galaktika boltban lesz majd néhány példány, ugye?

 5. kovenant szerint:

  Lehet, hogy félreérthető volt, amit írtam fentebb. Örülök a folyamatos újításoknak, az oldalszámbővülésnek. A Galaktika XL is jó ötlet. Természetes, hogy egy évre előre nem tudja a Szerkesztőség megadni a tervezett tartalmat (hiszen magánál a folyóiratnál sincs közölve előre a tartalom egy évre, mégis megrendeljük :)). Szerintem 2 konkrét gond van a kezdeményezéssel:
  1. Az előfizetés ára. Ha nem számítjuk a januári 16 oldalas normál magazin bővítést (ami dicséretes!), a 200 oldalas XL akkor is csak a duplája a normál magazinnak, míg az előfizetési díj csaknem a háromszorosa. 84 oldalon nem hiszem, hogy teljes regények megjelenésre kerülhetnek, inkább kisregények, novelette-k kerülnek majd be.
  2. Ha a Szerkesztőség nem is tud előre megadni címeket, legalább a szerkesztési/megjelentetési elvet adja meg (csak magyar Galaktika-istállós írók; kortárs, mai angolszász írók friss írásai; a klasszikus SF eddig meg nem jelent, hiánypótló írásai, stb.).

  Kívánom, hogy sikeres legyen a Galaktika XL is! Üdv.

 6. Galaktika szerint:

  Egy csomó jó ötletet leírtatok és fontos kérdéseket föltettetek! Holnap lesz egy szerkesztőségi értekezlet, maradjunk annyiban, hogy az ott elhangzó döntések és egyebek kapcsán valamikor a délután folyamán jelentkezünk egy update-tel az XL-re vonatkozóan, és igyekezzük megválaszolni a kérdéseket!

Vélemény, hozzászólás?