Képregényben folytatódik a Frankenstein

Victor LaValle egészen különleges módon, képregényben folytatja Mary Shelley klasszikus történetét, a Frankensteint. A füzet egy kétségbeesett anyáról szól, aki egy rendőri akció és az abból fakadó lövöldözés miatt elveszíti a fiát. Az író olyan témákat dolgoz majd fel a kvázi spinoffban, mint a rasszizmus, a gyász és persze a sztori az eredeti mozgatórugóját, a horrort sem hagyhatja ki az egyenletből.

A Destroyer a Boom Studios jóvoltából érkezik, 6 részes lesz és a főszereplője, Dr. Jo Baker nem csupán egy szimpla tudós lesz benne, de Victor Frankenstein utolsó élő leszármazottja. A képregényben külön érdekesség, hogy a nyitó képsorokban feltűnik maga Frankenstein eredeti szörnye is.

Frankenstein szörnye a folytatás szerint nem hal meg, hanem egész egyszerűen eltűnik az északi vadonban. A képregény itt veszi fel a fonalat, 2017-ben a szörnyeteg ugyanis még mindig a Déli-sarkvidéken éldegél, csak éppen már teljes nyugalomban. A szörny aztán újra konfrontálódik az emberiséggel és úgy dönt, hogy mindannyiunknak pusztulnia kell. 9000 mérföldre innen él Dr. Baker, egy fekete nő, akinek a fiát a chicagói rendőrök lőtték le, a modern technológia segítségével azonban a nő feltámasztja a gyereket. A két szál között a kapocs, hogy a szörny ki tudja szagolni Frankenstein leszármazottját, a nőnek azonban már megvan a maga teremtménye, aki segít neki – árulta el Victor LaValle a Destroyer írója.

destroyer-1-b

A képregény készítője azt is hozzáteszi interjújában, hogy bizony Mary Shelley már 18 évesen akkora géniusz volt, hogy regényében mindennél jobban át tudta adni, milyen szörnyű és groteszk tud lenni egy ember gyásza. A filmadaptációk és az eddigi képregények egészen jól átadták Frankenstein sztoriját, a Destroyer azonban ebben a tekintetben, a gyász témájának kiemelésében is igyekszik majd hasonulni az eredeti műhöz.

Mary Shelley regényében ugye mind Frankenstein, mind pedig szörnye meghalt, utóbbi gazdája elvesztése miatti bánatában fogadott öngyilkosságot. LaValle azonban alkotói szabadsága részeként kezeli azt, hogy a szörny halálát megváltozassa, létrehozva ezzel saját gótikus sztoriját, melyben Frankenstein leszármazottja Tony Stark és Reed Richards keveréke lesz.

A Destroyer #1 májusban válik elérhetővé.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?