Saját, élőszereplős filmet kaphat a szovjet Superman

A Superman: Red Son 2003-ban jelent meg és három száma volt a képregénysorozatnak, mely mára klasszikussá vált. A történet szerint a füzetek egy olyan világban játszódtak, melyben a hős a Szovjetunióban nevelkedett fel, Amerika helyett. Az alkotást 2004-ben Eisner Awardra jelölték, és legfőképp azért volt különleges, mert nem csak különféle DC-s szuperemberek alternatív verziói tűntek fel a lapokon, de például a rettegett Sztálin és John F. Kennedy is. A Red Son 1953 és 2001 között játszódott, egy jövőbeli epilógustól eltekintve.

Kal-El ezen változata az amerikai szabadság és jogok helyett a szocializmusért, Sztálinért és az egyszerű munkásokért küzdött, ezt a hozzáállást pedig a darkosra vett kosztümje is tükrözte, hiszen a jól ismert “S” betű helyett is sarló-kalapács volt látható a ruhán. A Superman: Red Son írója az a Mark Millar volt, aki dolgozott a Marvel-féle Civil Waron, egy Pókember képregénysorozaton és a Wanted mellett a Kick-Asson és az Ultimate Fantastic Fouron is.

red-son2

A Red Son alapötlete akkor villant át Millar fején, amikor 6 éves volt és 13 évesen állt először a DC elé az alternatív sztorival. 1992-re aztán a képregény alappillérei már a jelenleg ismert alakjukat vették fel. A Den of Geek szerint az alkotó most Twitteren azt pedzegette, hogy az elmúlt 2 hónapban két embert is behívott a Warner Bros tárgyalni, egy lehetséges Red Son filmes adaptációról, amely élőszereplős lenne.

red-son3

A DC filmes univerzuma nemrég egész szép bővítésbe kezdett, hiszen a Man of Steel után a Batman v Superman megágyazott egy szuperhősök által dominált világnak, meg persze jött a Suicide Squad az antihőseivel, a Wonder Woman pedig a 1. világháborút térképezte fel, hogy aztán a Justice League-ben végre tényleg összeálljanak majd az igazi nagyágyúk. De vajon van hely a DCEU-ban a szovjet Supermannek is? A Den of Geek kérdésére Millar további nyilatkozatot tett, eszerint a DC ilyen ötletekkel próbál becsalogatni ismert rendezőket az új projektjeihez. Mindenesetre egy ilyen elborult Supermanes film bizony nem hangzik rosszul, hátha be merik egyszer vállalni!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?