Kimarad egy ikonikus elem a legújabb Star Wars filmből

Az Egy új remény 1977-es bemutatója óta sokat megért a Star Wars franchise. Az eredeti trilógiát követte egy új, melyben a politizálás és Anakin Skywalker rossz útra térése kapott főszerepet. Kaptunk egy csomó videojátékot, úgy mint a Force Unleashed két epizódját, vagy a legendás Kyle Katarnról szóló felvonásokat. Mindemellett több animációs sorozatot, a Rebels még mindig fut. És ezeknek volt egy közös elemük, mégpedig a már-már ikonikusnak számító, űrben úszó szöveg, mely elhelyezi az idővonalon az épp kezdődő történetet, mintegy felütést adva neki. Az elmúlt években nem volt olyan, hogy a jól ismert zenére futó sárga bevezető ne tűnt volna fel a nyitányban. Nemhogy a kiegészítő sorozatok, játékok, de a filmek esetében ez abszolút elképzelhetetlennek tűnt.

sw-rogue2

A december közepén érkező Rogue One (Zsivány Egyes) ebből a szempontból is újító lesz. A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy szerint inkább háborús film lesz ez, így nem érezték megfelelőnek a klasszikus kezdést.

A Disney nem sokkal azután, hogy magához vette a Star Wars franchise-t, úgy döntött, hogy spinoff filmeket is készít a közönségnek. Így jöhetett össze a III. és IV. rész között játszódó Rogue One, de saját filmet fog kapni a fiatal Han Solo is 2018-ban, őt Alden Ehrenreich alakítja majd. Erről több információ itt olvasható.

Hogy jó döntés-e kihagyni egy ennyire egyedi összetevőt egy Star Wars filmből, az egyelőre még kérdéses, mindenesetre úgy tűnik, hogy a készítők és a Disney minden erővel hangsúlyozni próbálja, hogy ezek az előzmény/spinoff filmek erősen el akarnak térni a megszokottól. Mivel a VII. rész sokban épített az Egy új reményre, ez nem biztos, hogy rossz dolog.

A Rogue One annak ellenére, hogy májusban bizonyos részeit újraforgatták, mégiscsak egy háborús film lesz. Olyanból meg mostanában nincs sok, főleg sci-fis körökben.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?