Kis amerikai WTF: a kormány építsen Halálcsillagot! II.

… és bizony amennyiben az amerikai kormány NEM kívánja választóik kérését teljesíteni (akármilyen lehetetlen vagy humoros is legyen az), zseniális indoklásra lesz szükségük – vagy meg kell építeniük a Halálcsillagot.

A cikk első felét itt olvashatod.

Ugyanis a petíció, amelyet a Fehér Ház hivatalos kérvénybenyújtási oldalára tettek fel az amerikai állampolgárok, rátapintott olyan társadalmi kérdésekre, amik jócskán túlmutatnak a nyilván mókás kérésen. A rövid üzenet ugyanis ez:

“Akik itt aláírnak, azt követelik az Egyesült Államok kormányától, hogy biztosítsák a pénzt és a nyersanyagokat és 2016-ig kezdjék megy egy Halálcsillag építését.

Azáltal, hogy a védelemre szánt pénzösszegeket egy olyan űr-platform és fegyverrendszerre költik, mint amilyen a Halálcsillag, a kormányzat új munkahelyeket tud teremteni olyan területeken, mint az építkezés, a mérnöki feladatok, űrkutatás, és még nemzetünk védelméről is gondoskodna.”

A kiemelés a mi művünk, hogy rámutassunk azokra a fontos társadalmi ügyekre, amelyek már lassan egy évtizede nyomasztják az amerikai népet (és rajtuk keresztül az egész világot): a munkahelyek hiánya, a fejlesztés, az “építés” hiánya és az űrkutatástól való forrásmegvonás mellett 2001. szeptember 11. óta tudjuk, hogy – közhelyesen szólva – “senki nincs biztonságban”.

Amennyiben az Obama-adminisztráció óvatlanul fogalmazva pattintja le a Halálcsillag építésére buzdítókat, politikai ellenfeleik olyan ütőkártyát kapnak a kezükbe, amilyennél erősebb nem igen kell, a Halálcsillag megépítését követelők érvelése, ahogyan kérik ugyanis abszolút helyénvaló (amellett, hogy amit kérnek, nem biztos, hogy komoly gondolat).

Minden esetre határozottan érdekes fejlemény lenne, ha az üggyel kapcsolatos sajtótájékoztatón Obama elnök kijelentené, hogy az előkészületek megkezdődtek, és hamarosan elkezdik a munkát a Halálcsillagon…

(Szinte már halljuk is a párbeszédet:

– Ezt majd mondja el az Elnök Úrnak!

– Az Elnök úr… ide jön?

– Ide, és roppant elégedetlen lesz a munkájukkal…!)

A petíció hivatalos oldala: https://petitions.whitehouse.gov/petition/secure-resources-and-funding-and-begin-construction-death-star-2016/wlfKzFkN

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?