Kiszivárogtak a földönkívüliekkel foglalkozó ügynökség aktái

A világ legnagyobb hírügynökségeinek szivárogtatott információkat a Földönkívüliek Központi Ügynökségének egyik alkalmazottja. Az ügynök a Marson kért menedékjogot. Részletek a sajtóban megjelent aktákból:AKCIÓ: Igaz történet ÜGYNÖK: Lukianosz ÜGYIRATSZÁM: -158/001

Égei-tengeri ügynökünk két idegen faj közötti lezajlott harci cselekményről tett jelentést. Mivel ügynökünk kompromittálódott („Engem aztán igazán nem lehet a hazudozás vádjával illetni, mint a többieket, hiszen nyíltan megmondom, hogy egy árva szó sem igaz elbeszélésemből.”), javasolt az információk ellenőrzése, megbízható ügynökök által.
Kiegészítés: Parancs érkezett Lukianosz ügynök testülettől való eltávolítására.

AKCIÓ: Másik világ ÜGYNÖK: J.H. Rosny ÜGYIRATSZÁM: 1895/348

Ügynökünk egy általunk érzékelhetetlen idegen fajról tesz említést. Jelentése szerint az említett létformák sem emberi, sem technikai eszközök által nem érzékelhetőek.
Javasolt az ügynök alapos egészségügyi kivizsgálása. Negatív vizsgálati eredmények esetén javasolt az ügynökség technikai felszereléseinek felülvizsgálata.

AKCIÓ: Világtörténelmi töredékek ÜGYNÖK: André Maurois ÜGYIRATSZÁM: 1926/568

Francia ügynökünk világméretű összeesküvés nyomaira bukkant. Az elemzők által összerakott információk szerint a világ vezetői egy nagyszabású hazugsággal szeretnék megőrizni a nemzetek közötti békét. E célból egy kitalált, Holdon lakó idegen fajt jelöltek meg közös ellenségként, akik ellen szuperfegyvert építenek.
Újabb jelentések szerint az idegenek mégis léteznek! Az ügyirat átkerült a 2-es besorolásba.

AKCIÓ: Bolygóközi Odüsszeia ÜGYNÖK: Stanley G. Weinbaum ÜGYIRATSZÁM: 1934/042

A jelentések alapján új, eddig ismeretlen fajjal állunk szemben. …Az eddig megismert idegen fajokkal ellentétben a Tweel-ek jelentősen különböző módon gondolkodnak az emberektől. Sípoló hangokkal, kattogásokkal és rikoltásokkal kommunikálnak, ismeretlen anyagból készült, bőrszerű anyagra írják kör- és ellipszis alakú jeleiket, melyek ismétlődő szavakban sem hasonlítanak egymásra…
Határozat: az új, idegen fajt felvettük a központi adatbázisba és létrehoztunk egy kutatócsoportot minél alaposabb megismerésük érdekében.

„A marsi idegen valójában nem madár volt. Még csak nem is madárszerű – kivéve az első pillantásra. Rendben, volt csőre és néhány tollas függeléke, de a csőr valójában nem is csőr volt. Némileg rugalmas volt. Láttam a végét ide-oda hajlani. Olyan volt, mintha a csőr és az ormány keveréke lenne. Négy ujjban végződő lába volt, és négyujjas micsodája. Keze… hívhatjuk őket így. Kis kerek teste és hosszú nyaka volt, ami apró fejbe végződött – no meg a csőrben.„

AKCIÓ: A gyermekkor vége ÜGYNÖK: Arthur C. Clarke ÜGYIRATSZÁM: 1953/112

A város felett hatalmas, minden bizonnyal nem földi eredetű repülő tárgy jelent meg. Utasítást kérek!

„És akkor Mohan Kaleer megértette, ahogy Jelena Ljakova is ugyanebben a pillanatban, hogy az emberiség eddigi történelme egy szempillantás alatt véget ért. Azok a csillogó szörnyetegek ugyanis, amelyek most ott úsztak az égen, a felhőkön túl, olyan magasságban, amit meg sem mert volna becsülni, egy csapásra a legprimitívebb, fából kivájt kenuknál is elavultabbá tették azt a kis csapat űrhajót, ami a Lagrange-pontban legénységét várva induláshoz készülődött. Egy örökkévalóságnak tetsző pillanatig Mohan csak bámult, ahogy az egész világ, és az óriási hajók lenyűgöző méltósággal ereszkedtek egyre lejjebb.”

AKCIÓ: Piknik az árokparton ÜGYNÖK: Arkagyij és Borisz Sztrugackij ÜGYIRATSZÁM: 1972/004

Szovjet irodánk ügynökei idegen látogatás nyomait fedezték fel. A Föld különböző pontjain öt másik, hasonló eseményről számoltak be.  A köznyelvben csak Látogatásnak aposztrofált esemény két napon át tartott, ezután a földönkívüliek eltávoztak, anélkül, hogy bárkivel is kapcsolatba léptek volna. Csak úgynevezett Zónákat hagytak maguk után, több négyzetkilométernyi fertőzött  területet, ahol a fizika törvényei nem a megszokott módon működnek.
További intézkedés szükséges! Javaslom az ügy átsorolását!

Vannak tárgyak, melyeknek az alkalmazási módját megleltük. Alkalmazzuk, használjuk őket, de majdnem biztos, hogy nem úgy, ahogy a jövevények. Teljesen biztos vagyok benne, hogy az esetek döntő többségében mikroszkóppal verünk szöget a falba. És mégis használjuk őket: az „izéket”, az életfolyamatokat ösztönző „karkötőket”, a kvázi-biológiai masszákat, melyek óriási fordulatot hoztak az orvostudományba.”

AKCIÓ: BÁZIS ÜGYNÖK: Robert Charles Wilson ÜGYIRATSZÁM: 2003/326

Crossbanki bázisunkkal minden kapcsolat megszakadt. A kommunikációs csatornák nem működnek, az ott dolgozók sorsa egyenlőre ismeretlen. Javaslat: a crossbanki események tisztázásáig Blind Lake teles, katonai karantén alá helyezése, az UMa47/E  és HRR8832/B megfigyelések szüneteltetése.

Emlékeztette magát, hogy ezek az események majd’ ötven éve történtek, s ettől valahogy kevésbé tűnt kukkolásnak a dolog. Végül is soha nem kerül bármiféle interakcióba ezzel a lénnyel. Ez a kép – bármilyen elképesztő és titokzatos módon ért is el a Földre – legnagyobb valószínűség szerint nem utazott gyorsabban a fény sebességénél. Márpedig a Nagy Medve csillagkép negyvenhetedik csillaga körül keringő bolygó ötvenegy fényévnyire volt a Földtől. (Úgyhogy, ha valahol valaki épp őt figyelte ebben a hatalmas univerzumban, megnyugtató volt a tudat, hogy ő már rég a sírban pihen majd, mielőtt tudományos teóriákat állíthatnának föl a bélműködésével kapcsolatban.) Aztán az Alany elhagyta a hálókamráját. Bár két lábon járt, mozgása emberi szemmel meglehetősen furán hatott. Mindazonáltal tökéletesen hatékony és funkcionális volt. A lény alapvetően minden nap ugyanazt a rutint követte. A gyárba ment, ahol gépalkatrészeket szerelt össze, de nagyon ritkán használta kétszer ugyanazt az utat.”

AKCIÓ: Existence ÜGYNÖK: David Brin ÜGYIRATSZÁM: 2012/099

Részlegünk kihallgatott egy, az orbitális pályák tisztításával foglalkozó személyt, aki egy különleges – tudósaink által még nem beazonosított – szerkezetet talált munkája során. Javaslat: Gerald Livingston orvosi megfigyelése és a tárgy elszállítása alaposabb átvizsgálás céljából.

„Ez itt nem egy rakéta elhajított második fokozata – tűnődött, ahogy a csillogást nézte. Nem is rakománycsomagolás vagy felaprítódott üzemanyagtartály, esetleg vizelet jégtömbje, amit valamelyik repülésnél dobtak ki. Gerald mostanra tudta, az ősrégi kilőtt járművektől és műholdaktól az elhagyott kesztyűkig és szerszámokig hogyan verik vissza az egyes szemétfajták a napfényt… mindegyikük eljátszotta a maga kukucsolós játékát az árnyékokkal. De ez itt…”

AKCIÓ: Örök háború ÜGYNÖK: Joe Haldeman ÜGYIRATSZÁM: 1974/447

Egy, Aldebaran bolygótól visszatérő szondából kinyert adatok alapján, támadás ért egy telepeshajót a kollpaszárugrást követően. A rendelkezésre álló, csekély mennyiségű információ alapján túlélő nincs, a támadásért egy eddig ismeretlen faj felelős. Javasolt az esemény kapcsán egy különleges akciócsoport felállítása.

„…egyszer azonban egy szonda egyedül sántikált haza. Elemezték az adatait, és kiderült, hogy a telepesek hajóját üldözőbe vette és elpusztította egy másik hajó. Ez az Aldebaran közelében történt, a Taurus csillagképben, de mivel az „aldebarani” túl hosszú, inkább „tauri”-nak nevezték el az ellenséget. A telepeshajók ezután már fegyveres őrizettel jártak. A fegyveres őrség sokszor egyedül ment ki, és végül a gyarmatosító csoport neve ENFE lett, az Egyesült Nemzetek Felderítőereje. Hangsúly az „erejé”-n. Aztán valami lángész a Közgyűlésben kitalálta, hogy gyalogos, szárazföldi erőket is ki kell küldeni a közelebbi kollapszárok átjáróbolygóinak védelmére. Ez vezetett az 1996-os Elit Besorozási Rendelethez, és a történelem legválogatottabb sorozott seregéhez.“

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?