Könyvfesztiváli újdonságaink III.: Arkagyij és Borisz Sztrugackij: Mese a Trojkáról

A hazánkban oly népszerű szerzőpáros emléke, és munkássága iránti tisztelgésként a Metropolis Media az idei Könyvfesztiválra időzítette a Mese a Trojkáról című regényük kiadását.

A magyarul első ízben megjelenő történetben a BOVATKI egy újabb kacagtató afférjának lehetünk tanúi. A hétfő szombaton kezdődik című regény folytatásában az SF európai nagymestereinek választott szerzők ismét maró szatíra céltáblájává teszik a kutatótársadalmat és az egész szocialista világot.

A BOVATKI munkatársai beadvánnyal fordulnak a Megmagyarázhatatlan Jelenségeket Ésszerűsítő és Hasznosító Trojkához, a munkájukhoz szükséges néhány lény, illetve tárgy kiutalását kérve. A nevével ellentétben négytagú szervezet viszont nem szereti elkapkodni a dolgokat, mindent igen alaposan, az előírások, a szabályok szellemében intéz, és ha lehet, inkább nem dönt semmiről.

Látván, hogy nem jutnak semmire, hőseink megpróbálják a Trojka tagjait „remoralizálni”, ám ebben a harcban (amely nem lesz a végső) a pofonokat többek közt ízelt poloskalábak, szőrös jetimancsok és tapadókorongos polipcsápok osztják.

A kötet már előrendelhető a Galaktikabolton!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?