Jönnek a Firefly könyvek

Te is azok közé tartozol, akik a mai napig várják, hogy egyszer csak folytatást kap a Firefly? Ha igen, jó hírrel szolgálhatunk: a Titan Books és a Twentieth Century Fox Consumer Products bejelentette, hogy könyvsorozattal bővíti a Firefly világát. Angolul az első kötet ősszel érkezik.

Az Entertainment Weekly-n jelent meg a hír, miszerint könyv formában kapunk új Firefly történeteket. A 2002 és 2003 között futó sorozat hatalmas népszerűségnek örvend a mai napig, 2005-ben saját filmet is kapott. Mindezek ellenére 2003-ban a Fox elkaszálta a sorozatot, így a történet csak egy évadot ért meg. A sorozat egy egyedi western-sci-fi hibrid, ami társadalmunk várható vagy jelenlévő problémáit tárja fel. A 24-25. században járunk, amikor az emberiség elérte erőforrásai végét. Hogy mentsék az életüket, az emberek – az USA és Kína egyesített hatalma alatt – meghódították a Naprendszeren kívüli világokat. A történet középpontjában a külső bolygókon élő karakterek álltak.

Több mint 10 év után a sorozat alkotója, Joss Whedon folytatja a Firefly-t. Az előzetes hírek szerint a Titan Books és a Fox közös könyvsorozatában szerkesztőként felügyelné a munkálatokat. A készülődő könyvek folytatják a történetet, tökéletesen kiegészítve a kánont.

Nagyon örülök neki, hogy új, hivatalos történeteket hozhatok egy olyan sorozat rajongóinak, ami az évek során csak egyre népszerűbb lett, és példa nélküli módon talált magának újabb és újabb közönséget. A Firefly egy izgalmas történet, és a Titan Books nagyon boldog, hogy része lehet ennek az örökségnek – mondta Cat Camacho megbízott szerkesztő.

A jó hír mellett az Entertainment Weeklyn már az első három könyv címét, szerzőjét, megjelenési dátumát és tartalmát is olvashatjuk. Ezek a cikk végén magyarul is olvashatóak. A szerzők között egy nekünk kedves név is akadt: James Lovegrove, a Ré kora írója.

Nancy Holder: Firefly: Big Damn Hero (2018. október)
Malcolm Reynolds kapitány veszélyben találja magát, miután egy csapat elkeseredett, barnakabátos veterán elrabolja őt.

James Lovegrove: Firefly: The Magnificent Nine (2019. március)
Jayne segélyhívást kap Temperance McCloudtól. Azonnal segítségére siet, azonban az akció veszélybe sodorja a Serenity legénységét egy sivatagi bolygón.

Tim Lebbon: Firefly: Generationsby Tim Lebbon (2019. október)
A csapat megtalálja azon legendás hajók egyikét, amelyek elhozták a Földről az emberiséget. A jármű nagy segítséget jelenthet, de milyen áron? River Tam úgy gondolja, ő talán tudja.

Olvasnátok Firefly könyveket?

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...