Kopogd le a fán!

Az utóbbi évek legizgalmasabb adatbeviteli eszközével jelentkezett egy cég.

Kopogd le a fán! Nem a zseniális Danny Kaye filmről van szó, hanem egy teljesen természetes emberi szokásról, ahogy ujjainkkal dobolunk az asztalon.  Ezt a természetes ösztönt és a billentyűzeten való gépelést ötvözi egy új találmány a Tap Strap.

Úgy néz ki, mint egy több ujjas gyűrű, csak nemesfém helyett műanyagból. A mind az öt ujjra húzható eszköz az ujjak mozgását érzékeli és Bluetooth kapcsolaton keresztül bármilyen okoseszközre, telefonra, tabletre, notebookra, okos tévére elküldi az információt. A Tap Strap egyaránt használható virtuális billentyűzetként vagy egérként is.

Érdekesség, hogy nem a szokásos QWERTY billentyűzetet, hanem saját ABC-t használ. A fejlesztők szerint a hozzá mellékelt gyakorló szoftverrel a legjobbak akár egy óra alatt is elsajátítják a kezelését.  De a véleményük szerint egy átlagember 90 perc alatt elsajátítja a kezelését.

A cég szerint a használata annyira természetes, hogy a parancsokat és a betűket alkotó mozgássorozat pár perces gyakorlás alatt beépül az izommemóriába, és bármilyen felületen,a  akár a saját combunkon is képesek vagyunk gépelni.  Egyszerre használható billentyűzetként, egérként és játékkontrollerként.

 

 

A Tap Strap 180 dollárért megrendelhető az inteneten.

(via)

Facebook hozzászólások

You may also like...