Közeleg a Tolkien Nap!

A Gyűrűk Ura rajongók számára nem is lehet kérdés, hogy mi legyen a 2019-es év első eseménye, amire elmennek. Tolkien 1892. január 03-án született, s születésnapja alkalmából január 5-én kerül megrendezésre a mára hagyománnyá vált Tolkien Nap. A helyszín az Alternatív Közgazdasági Gimnázium, 1035. Budapest, Raktár utca 1..

A szervező csapat a Magyar Tolkien Társaság, akik egész napos programmal készülnek. A nagyterem és a kisterem programjai regisztrációkötelesek, de rendkívül érdekes témák kerülnek terítékre, így érdemes meghallgatni néhány előadást. Többek közt betekintést nyerhetünk a tündék szokásaiba, törvényeikbe, hagyományaikba; megismerhetjük Középfölde gasztronómiai kincseit; áttekintést kapunk arról, hogy milyen állatokkal találkozhatunk Tolkien világában; az univerzum fegyvereiről és hadviseléséről is átfogó elemzést kaphatunk és még sokáig folytathatnám a sort az érdekesebbnél érdekesebb előadástémákról.

Az eseményen természetesen nem csak regisztrációhoz kötött programok lesznek, hanem olyanok is, amelyek végigkísérik az egész napot. A látogatók elsajátíthatják a Tengwar írást és Quenya nyelvleckét is vehetnek. Lesz a témába vágó szabadulószoba és társaskáték, a hosszú hajúak kérhetnek tündefonatokat, a rajongók egy kvízzel tesztelhetik tudásukat, és természetesen a Középfölde Vásár sem maradhat el.

A szervezők a kisgyermekekre is gondolnak, a különböző fejlesztő- és állomásos játékok mellett az arcfestés is kedvükre lehet, valamint a számos jelmezes karakter.

A nap végét egy köszöntő, s közös koccintás zárja Tolkien tiszteletére.

Az alapjegyár 1200 forint, 14 év alatt 600 forint, 7 éves kor alattiaknak pedig ingyenes a belépés.

A részletes programról és egyéb információról a Társaság honlapján vagy a Facebook eseményből értesülhetünk.

Jó szórakozást mindenkinek!

Facebook hozzászólások

You may also like...