„Légzsák” mobiltelefonoknak

Életünk egyik legfontosabb részévé vált a mobiltelefon. Ha már csak lemerül, az komoly gondot okoz sokaknak, egy összetört telefon komoly problémákat okozhat. Manapság a telefonok rövid „életében” a leggyakoribb „hirtelen halál” az egyszerű elejtés. Ha rosszul esik a készülék, törik a kijelző, vagy akár meghal a telefon.

Egy német mérnökhallgató, Philip Frenzel zseniális megoldást talált a telefonok védelmére. Az Adcase hasonló elveken működik, mint a légzsák: gyorsulás-érzékelői érzik a leejtést, és a másodperc tört része alatt nyolc darab rugalmas lábat nyit ki, amelyek megakadályozzák a készülék padlóhoz ütődését.

Utána egyszerűen csak vissza kell csukni a lábakat, a telefon és az Adcase is újra használható. A beépített elektronika annyira jól működik, hogy 20-30 centi magasról leejtett telefont is képes megvédeni.

A tok mindössze fél centi Vastag. Frenzel a működő prototípussal elkészült, hamarosan közösségi gyűjtést szervez a gyártás beindítására. Sajnos jelenleg csak iPhone telefonokhoz léteznek tervek, de sikeres gyűjts esetén valószínűleg gyorsan piacra dobja más gyártók készülékeihez alkalmas tokokat is.

(via)

Facebook hozzászólások

You may also like...