Lesz csillaga Carrie Fishernek?

Tavaly márciusban avatták fel a 66 éves Mark Hamill csillagát a hollywoodi Hírességek sétányán. Az eseményen George Lucas és Harrison Ford mondott beszédet, megidézve két évvel korábban elhunyt Carrie Fisher emlékét.

Leia Hercegnőnek nem jutott életében csillag. Tavaly nyár folyamán először Mark Hamill, majd később – meglepő módon a konkurens univerzum nagy öregje, a Star Trekkel világhírűvé vált – William Shatner vetette fel, hogy a színésznőnek posztumusz csillagot kellene kapnia.

A Hollywood Boulwardon már 2600 művész emlékét őrzi csillag. Shatner egy Twitter bejegyzésbe közölte, hogy megkeresi Fisher családját, hogy megtudja, mit gondolnak a dologról.

Hogy Fishernek miért nincs csillaga, nem tudni. Elképzelhető hogy nem nevezték a csillagra, de az sem lenne meglepő, ha nem érdekelte volna ez az elismerés. Például Prince már kétszer utasította vissza a lehetőséget. De Brad Pittnek és Robert De Nirónak sincs csillaga.

A Hírességek sétányának bizottsága évente 30 személyt választ ki, akik csillagot kapnak. A csillagok odaítéléséről nem valamilyen művész-szervezet, hanem a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara dönt. Nevezni bárkit lehet a csillagra, aki mögött legalább ötéves kiemelkedő televíziós, filmes, zenei, rádiós vagy színházi szakmai múlt van

Fontos feltétel, hogy a nevezettnek egy nyilatkozatot is kell adnia arról, hogy elfogadja a csillagot, és megjelenik az ünnepélyes felavatásán, ha a nevezést elfogadják.  Ez már a színésznőre nem vonatkozik, de posztumusz csillagokra öt év a várakozási idő. A nevezési díj 40 ezer dollár, amelyből a csillag elkészítését, az ünnepséget és a csillag gondozását fedezik.

Tehát csak egy csekkre, és egy jelölésre van szükség, hogy Leia hercegnő így is bevonuljon a halhatatlanságba.

Facebook hozzászólások

You may also like...