Thunderbirds: a Tracy család újra megmenti a világot

50 éves sci-fi sorozat ébredezik hibernációs álmából.

Gerry és Sylvia Anderson álmodta képernyőre 1964-ben a Thunderbirds are go sci-fi bábfilmet, amely 1966-ig futott a brit ATV-n igen nagy népszerűséggel. Az igen hosszú szünet után, a sorozat premierjének 50. évfordulójára az ITV stúdió bejelentette egy 26 részes CGI reboot elkészítését. Nemrég, március 13-án megérkezett az első, hosszabb trailer is.

A történet szerint 2060-ban járunk. A jövőben a technológia ugrásszerűen fejlődik, azonban a világ nem lett biztonságosabb hely. Az emberi életet veszélyeztető katasztrófák szinte mindennaposak, de szerencsére van, aki segít. Az öt Tracy testvér (Scott, John, Virgil, Gordon és Alan) készen áll, hogy legmodernebb gépeik segítségével megmentsék a bajbajutottakat akár az óceán mélyén vagy az űr legtávolabbi szegletében is.

Maga a reboot, de az eredeti sorozat is egyértelműen SF sorozat, de ettől a közös ponttól eltekintve a feldolgozás másabbnak, frissebbnek tűnik. Az 1966-os Thunderbirds történet inkább a gyerekeket akarta szórakoztatni azonban az új feldogozás (a trailer alapján) talán egy tágabb közönséget is szeretne megcélozni. Az új Thunderbirds inkább az akciót és a kalandot helyezi előtérbe, a korszellemhez igazodva.

Természetesen a reboot nem feledkezik meg elődjéről sem. Például a CGI designú karakterek erősen emlékeztetnek az eredeti bábfigurákra, és az új sorozat is igyekszik úgy nevezett live-action setsszel, azaz realisztikus háttérrel operálni, mint ahogy azt az előd is tette különböző animációs technikák és effektek segítségével.

Mindenesetre március 31-én, a premier után kiderül, kinek érdemes néznie a sorozatot.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?