Magával ragadó lett az új Majmok bolygója

A majmok bolygója cím nem egy sci-fi-rajongónak dobogtatja meg a szívét. Van, akinek a hihetetlenül ötletes és misztikus történet és van, akinek a nosztalgikus érzések miatt hatott az életére ez a majmos film.

A film lényegében egy bosszúhadjárat, amiben Cézár és majomtársadalma megtanulja, hogy az emberek a természetüktől fogva erőszakosak és otrombák, tehát nem is baj, ha kihalnak. Egy kislány van, aki szimpatikus a majmok számára, mert ugyebár a kivétel erősíti a szabályt.

A kétezres évek rebootjaiban eddig nem kellett csalódnunk, és kijelenthetjük, hogy a legújabb rész sem gyalázza meg sem a régi, sem az újabb A majmok bolygója filmek hírnevét.

Az új film ugyan tipikus blockbusternek tűnik, de koránt sem az. Bizonyos részekben látunk a műfajra hajazó elemeket (pl.: vicces beszélő csimpánz) de lényegében egy nagyon lassú tempóban haladó, majdhogynem művészfilmekre emlékeztető misztikussággal dolgozik a film.

apes 2

Az alkotás harcos jelenetei a Ryan közlegény megmentésében látott snittekhez hasonlóan véresek és izgalmasak, de nem annyira monumentálisak.

A majmok bolygója dialógusai hosszúak és nagyon jól kidolgozottak. A karakterek nem sietnek sehova, tehát a párbeszédek sem olyanok, mint egy ping-pong mérkőzés, viszont emiatt egy kicsit lassúnak is tűnhet a film azoknak, akik csak a Halálos Iramban szériát nézik moziban.

A film vizualitása szemet gyönyörködtető. Minden epikusnak tűnik, a harcok és a tájak vetekednek A Gyűrűk Urában látottakéval.

A film zenéje sokszor visszanyúl a régi részek melódiáihoz, ezt nagyon hiányoltam az előző remake-ekből. Most ez a kívánságom is teljesült, és a hátat borsództató hatás elkerülhetetlen.

apes 3

Sajnos ez volt a leggyengébb része az új trilógiának, bár ez nem jelenti azt, hogy rossz rész lenne. Egyszerűen az a baj vele, hogy a film elején felvezetett misztikumoknak nincs semmilyen „Ahha, most már értem” – frázisa, mivel mindig mindent az orrunkra kötnek a szereplők egy kis várakozást követően, vagyis a kezdeti titkolózásnak semmilyen indokot nem adnak.

Nem csak ez a film, de az új reboot széria is jól megalapozza A majmok bolygója előzményét. Ha valami mélyre szántót és érzelmeset szeretnél látni, akkor mindenképp nézd meg ezt a filmet, mert ennél őszintébb dolgot régen láthattunk a mozikban. Plusz, ki ne akarna, lóhátról lövöldöző óriásmajmokat nézni a nagyvásznon.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?