Már megy a Sötét árvák 2. évada az RTL Spike-on

A BBC America sorozata tette fel a televíziózás képernyőjére Tatiana Maslanyt, akinek többek között a Critics’ Choice Television Awardson, a TCA Awardson és végre 2016-ban az Emmyn is győzelmet hozott az Orphan Black. Idehaza az RTL Spike-on fut a sorozat, Sötét árvák címmel. A produkció tavaly decemberben mutatkozott be a magyar képernyőkön, és a hazai közönség álla is leesett ettől a kanadai sci-fitől, melyben Maslany karakterének klónjai játsszák a főszerepet.

A Sötét árvák 2. évada péntekenként, 22:00-kor látható az RTL Spike műsorán, a sorozat az új évadban is határokat feszeget, hiszen feltűnik benne például egy transznemű klón is. Tatiana Maslany ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a teljesen különböző személyiségű karakterek eljátszása néha kimeríti őt, legszívesebben minden új klón bemutatásakor likvidálna másik hármat.

orphan-season2-spike-b

A színésznőt habár igénybe veszik az új részekben felbukkanó, általa játszott szereplők, mégis teljes sebességgel dolgozik a friss ötleteken. Például egy stábbal közös vacsorán találta ki Maslany Tony karakterét, aki transznemű művész és újoncként csatlakozik a már meglévő francia, brit, amerikai, olasz és ukrán származású replikánsokhoz. A feladat pedig nem más, mint kideríteni, honnan jöttek, ki hozta létre őket.

A Sötét árvák egyrészt azért kötelező néznivaló, mert igen alacsony költségvetéssel dolgoztak a készítők, így az írással, a karakterdrámával kellett kiemelniük a tévés sci-fik mocsarából a sorozatot. Ezt jól összehozták, ráadásul a zseniális Tatiana Maslany ügyesen elviszi a hátán a sztorit, miközben több klónt is eljátszik. Nem hiába az az Emmy-díj, na.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?