Megejelent a Galaktika decemberi száma!

A Galaktika magazin decemberi számában új kisregény indul, Samuel R. Delany Hugo- és Nebula-díjas „Az idő mint féldrágakövek spirálja” című műve. A hónap központi témája a Merkúr bolygó kutatása, és két novella is a Naprendszer legbelső bolygóján játszódik, egy Larry Niventől és egy Alan E. Nourse-tól. A lapszám egy fontos része a tíz éve elhunyt Kuczka Péterről emlékezik meg. Munkatársak és a család idézik meg emlékezetét, sőt kuriózumként két kevéssé ismert Kuczka SF-novella is helyet kapott a magazinban.
Mayer IstvánÉlők” című elbeszélése tudományos alapon keres választ a jövő megismerhetőségének kérdésére, a retro-rovatban C. J. CherryhKasszandrá”-ja ugyanezt a témát érzelmesebb szemszögből idézi meg.
Olvasható továbbá a lapban Hargitai Henrik tanulmányának első része az SF és a planetológia viszonyáról, cikkek új játékokról, A majmok bolygója című film készülő újabb változatáról, a nyelvújítás szerepéről az SF-ben, egy hipermodern sátorról és sok minden más érdekességről.
A Galaktika 237. számát keresse az újságárusoknál vagy a Galaktika boltban!

Ha most előfizet a Galaktikára, vagy 10.000 Ft felett vásárol a Galaktika boltban, 8000 Ft értékű Galaxis roncsderbi társasjátékot ajándékozunk Önnek!

Fejős Éva Eper reggelire című könyvét 25% kedvezménnyel rendelheti meg a Booker.hu-n, az olvasóbarát könyváruházban.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?