Megérkezett a februári Galaktika

Az interneten és szerkesztőségünkben már kapható, az újságárusoknál pedig február 7-től érdemes keresni a 323. Galaktikát.

A magazin februári számában a MetaGalaktika 12-ben is szereplő híres argentin író, Jorge Luis Borges novellája olvasható, „A tintatükör”, magyarul először. A történet azt példázza, hogy ha álmokat kergetünk, észre sem vesszük, és utolérhet minket a végzetünk. Claudio Alejandro Amodeo az örök élet elérésének titkát egy furcsa lényre bízza. Hayden Trenholm rovarvilágában minden lehetséges azok számára, akik hisznek. K. A. Tyerina visszaemlékezésében egy kávé és egy áfonyás pite köré épülnek a történések.

A magyar szerzők közül Nemere István, az Elveszettek írója egy váratlanul a nyakunkba szakadó titokzatos örökségről beszél, Pusztai Andrea egy űrbeli kísérleti bányászkolónia titkait fedi fel, Varga Csaba Béla pedig a közeli jövő álomvilágának ígéretét leplezi le.

A havi retro Robert Barr „Hajszálnyira a világvégétől” című novellája: egy tudományos ötlet, egy kísérlet, és eljött a vidámság kora.

A képregény William W. Stuart „A csillagűzött szerető” című elbeszélésének adaptációja. A Kapcsolatfelvétel a Next fesztivál és a smART! XTRA programjairól számol be. A Világűrt jelentő deszkák a Tünet Együttes produkcióját, Az éjszaka csodáit ajánlja. A Filmrovat a 3% című brazil filmet elemzi.

A tudományos főanyag a szuperemberek témáját járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások 3D-szervnyomtatásról, okosfarmerről, csókküldő szerkezetről, egy fiktív űrversenyről, valamint a sáskajárás globális csapásáról.

Az XL-kiadás H. Rider Haggard klasszikus SF-kalandregényének (Amikor megremegett a föld) első részét tartalmazza.

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?