Megérkezett a júliusi Galaktika

A Galaktika magazin júliusi számát A. Bertram Chandler nyitja, befejeződik az Óriásölő története. Sárdi Margitot köszöntjük 70. születésnapja alkalmából, egy mindeddig publikálatlan szövegével („Menetgyakorlat”). A magyar szerzők közül Nemere István, az Elveszettek írója egy furcsa, valóságváltoztató időutazást állít a középpontba, míg Kovács Attila a jövőre nyíló ablakok rejtelmeit villantja fel. A havi retro Hal Grant „Ősvilági szörnyeteg” című novellája: igaz történet egy különös tóról és annak lakójáról.

Galaktika_328_316x450

A Képregényrovat a Magyarországon megjelent szovjet képregények világába kalauzol. A Kapcsolatfelvétel a Budai Könyvhét izgalmas eseményeiről számol be, benne robotikával és a magazinnal. A Filmrovat az új Mad Maxet elemzi.

A tudományos főanyag az európai űrközpont létrejöttéhez vezető utat vázolja fel. A lapban olvashatók még érdekes írások az iTag okoseszközről, a valóban okos háztartási gépekről, műanyagevő rovarokról, valamint a jéghegyvontatásról.

Az XL-kiadás Lloyd Biggle Jr. A Nagy Mű című regényének befejező részét tartalmazza, illetve a szerző egyik novelláját („Nincs jobb üzlet, mint a showbiznisz”).

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?