Megjelent a decemberi Galaktika

Az interneten és szerkesztőségünkben már kapható, az újságosoknál pedig december 6-tól érdemes keresni a Galaktika 321. számát.

A decemberi magazint James Patrick Kelly írásának első része nyitja: egy olyan világba csöppenünk, ahonnan eltűntek a férfiak. Keith Roberts szentestéje a Két Birodalom kereszttüzében egyaránt tartogat politikai és magánéleti intrikákat. Alekszandr Gyagyiscsev beszámolójában a S.T.A.L.K.E.R. Zónája egy napra magára marad.

A magyar szerzők karácsonyi témákat variálnak: Benedek Szabolcs egy nem mindennapi kívánságot vált valóra, Lovas Lajos, a Törzsszövetség szerzője „befűt” a Mikulásnak, Molnár Csaba (A széttört idő legendája) zsákos embere új értelmet ad egy legendának.

Galaktika 321

A megújult havi retro Owen Oliver „Fényjárvány” című novellája: a megjelenő titokzatos fények küldetése ismeretlen.

Interjú Erdész Róberttel: irodalomról, zenéről, sci-firől beszélgettünk, különös tekintettel egy kialakuló, új típusú mesterséges intelligenciára.

A képregény Arthur C. Clarke (2001. Űrodisszeia, A gyermekkor vége, Bölcső) „A csillag” című elbeszélésének adaptációja. A Kapcsolatfelvétel a 2016-os barcelonai Euroconról számol be. A Filmrovat a Zsivány Egyesre várva elemzi a Star Wars-hagyomány újjáéledését és/vagy saját útjait.

A tudományos főanyag a „Mi hiányzik az űrkutatáshoz?” kérdését járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások különböző robotokról (orosz határőrrobot; tenger alatti vadászrobot; illetve Jibo, a házi kedvenc), autók okoseszközeiről, valamint arról, kell-e az emberiségnek az atomreaktor. Az Obszervatóriumban az űrbányászat jogi problémái merülnek fel, a VR Labbal pedig belépünk egy másik dimenzióba.

Az XL-kiadás egy kisregényt és két rövidebb novellát tartalmaz: Perry Rhodan és társai újabb izgalmas kalandjait közöljük.

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?