Meglepő parkolás

Az autózás jövőjébe pillanthattak bele a brit kolumbiai Richmond városának lakói.

Már évek óta kaphatók olyan autók, amelyek különböző vezetés-támogató rendszerekkel van felszerelve, egy sávtartó automatika szinte már alapfelszerelés. Azonban az igazi önvezető lépességek még a drágább modellek kiváltságai.

Richmondban egy sofőr egyszerűen a forgalmas főút közepén hagyta a kocsiját, szinte a zebrán, ráadásul a szemközti sávban. Ez az autó azonban egy Tesla hármas modell volt.  A kocsi egyszer csak megmozdult és kisebb tétovázások után elindult, és átállt a helyes sávba. Majd rövid hezitálás után beállt egy parkolóházba.

A gyártó autói a „Tesla Summon” névre hallgató funkcióval már 2016 eleje óta képesek egyenes vonalban önállóan beállni a kiválasztott helyre. Nemrégiben a cég aktiválta a továbbfejlesztett funkciót. Egyelőre még nem az összesen, mert a rendszer még tesztelés alatt áll. Az új funkcióval már nincs szükség sofőrre az autóban. A frissített szoftverű autók most már önállóan képesek alacsony sebességgel közlekedni és maguktól parkolni.

A jelenetről – igaz két részletben, de – rövid videó készült, így mi is bepillanthatunk egy kicsit az autózás közeljövőjébe..

 

Facebook hozzászólások

You may also like...