Mégsem lesz fénykard árverés

A filmes relikviák gyűjtői különleges csemegét találtak a Profiles in History aukciósház decemberi árverési katalógusában. Valódi Star Wars fénykard kerül kalapács alá (Bocs, ebbe még belegondolni is rossz) A leírás szerint a kard egyike volt annak az öt fegyvernek, amelyet az Oscar-díjas Roger Christian tervezett a Mark Hamill alakította főhős, Luke Skywalker számára, és az első, 1977-ben bemutatott Csillagok háborújában ismerhette meg a világ. Az aukciósház 200 ezer dollárra kb. 57 millió forintra becsülte a relikvia maximális leütési árát.

A fénykard végül kikerült a katalógusból, az aukciósház közleménye szerint a kard árverése az eredetéről szóló “egymásnak ellentmondó információk miatt” elmarad. A rajongók és a bloggerek kétségeket fogalmazták meg a kellékfegyver eredetével kapcsolatban.  Egy héttel korábban Mark Hamill a Twitteren óvatosságra intette a rajongókat a kard eredetisével kapcsolatban.

Roger Christian nyilatkozatban próbálta eloszlatni az aggodalmakat. A fénykard az első öt egyike: “Valódi, az Oscar-díjam bizonyítja”. Mivel a film alacsony költségvetéssel készült, sok különböző darabból építette a kellékeket, ami azt jelenti, hogy mindegyik egyedi darab.

A kard a Blockbuster Hollywood Treasures című, filmes relikviákat kínáló aukció része volt. Addig nem hirdetik meg újra, amíg Roger Christian “nem tisztázza az ellentmondásokat”.

Facebook hozzászólások

You may also like...