Megvan a Star Wars – Rogue One szereposztása

Rogue One

A Disney D23 Expóján nem csak Az ébredő Erő első hivatalos plakátját mutatták be, de bejelentették a 2017-ben aktuális első spin-off, a Rogue One főszereplőit is. Igen ez az a sztori, amelyben egy maroknyi lázadó megszerzi a Halálcsillag tervrajzait.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a rendező Gareth Edwards (Godzilla, Monsters). a főszereplő pedig az Oscar-Díjra jelölt Felicity Jones lesz (A mindenség elmélete, A csodálatos Pókember 2.)  Hozzájuk csatlakozott Diego Luna (Elysium – Zárt világ), és Ben Mendelsohn, akit Emmyre jelöltek a Bloodline sorozatért, de játszott A sötét lovag: Felemelkedésben is.  A csapatot erősíti még Riz Ahmed (Éjjeli féreg), Donnie Yen hongkongi akciósztár és harcművész , és a nemzetközi porondon még kevéssé ismert Wen Jiang.

Ezután viszont három nagyon is jónevű színész következik. Forest Withaker Oscar-díjat kapott Az utolsó skót király című filmben nyújtott alakításáért. Mads Mikkelsent ismerhetjük a Casino Royale-ból, vagy éppen a Hannibál című sorozatból. Alan Tudyk pedig a kultikus Firefly egyik sztárja, aki ezúttal a mozgását fogja kölcsönözni egy karakternek.

A vezető operatőr Greig Fraser (Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza, Foxcatcher), a speciális effektekért pedig Neil Corbould (Black Hawk Down, Gladiátor, Ryan közlegény megmentése) felel. Ez utóbbi filmek, és az eddig egyetlen közzétett hivatalos fotó alapján is látszik, hogy egy jó eséllyel olyan filmre számíthatunk, ami erősen támaszkodik majd a valódi, földi háborúk világára.

A film forgatása nemrég megkezdődött, és jövő karácsony előtt már be is ülhetünk rá a moziba.

A rend kedvéért a következő 5 év Star Wars moziprogramja:

2015. december 18:  Star Wars VII – Az ébredő Erő
A történet 30 évvel játszódik A Jedi visszatér után.

2016. december 16: Rogue One – A Star Wars story
Lázadók egy csoportja ellopja a Halálcsillag tervrajzait (a III. és IV. epizód között)

2017. május 26: Star Wars VIII – Egyelőre cím nélkül
Még nem ismert  a sztori.

2018. május 25: Star Wars Anthology – Egyelőre cím nélkül
Han Solo fiatalkora.

2019: Star Wars IX. – Egyelőre cím nélkül
Még nem ismert  a sztori.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?