Mindenki ráharapott a League of Legends sakk játékmódjára

Végre megérkezett az új Teamfight Tactics játékmód a League of Legendsbe. A rég óta várt TFT egy új és izgalmas indokot ad arra, hogy ismét belépjünk a LOL-os felhasználói fiókunkba, és körül nézhessünk, hogy kik játszanak még ezzel a csaknem 10 éves játékkal.

A sakk-szerű táblás játékban a program már jól ismert világában kell a hősök közül választanunk, hogy legyőzhessük az ellenfeleinket körökre osztott stratégiában. A játék elején, mint a székfoglalóban kell elfoglalnunk a kezdő karaktereinket, és aztán kell további hősökkel építenünk a halálos csapatunkat. A seregünk minden egyes meccsben teljesen új lesz, hiszen nem tudhatjuk, hogy milyen további karakter akar majd belépni a kis szerveződésünkbe. A véletlennek hatalmas szerepe van a játékban, de ez nem jelenti azt, hogy csak a dobókockán múlik a játékunk, hiszen nekünk kell toboroznunk a karaktereinket, hogy a legoptimálisabban harcolhassanak.

A hadseregünk toborzása mellett más dolgunk is van, hiszen varázstárgyakat adhatunk a harcosainknak, így tovább erősíthetjük őket, és ha kedvünk tartja, kiválaszthatunk egy kedvenc karaktert, akit feltápolunk a legerősebb cuccokkal, hogy ő vigye a hátán a többieket.

Vannak bérgyilkosok, harcosok, tankok, varázslók és támogató karakterek, akikből egy remek csapatot lehet alkotni. Nem muszáj mindegyik karakter típust kiválasztanunk, hiszen a játék arra is buzdít, hogy ugyanabból a fajtájú karakterből hozzunk többet. Mint például vihetünk 6 fős bérgyilkos osztagot, ami mostanság rendkívül erősnek számít, mert ha ilyen sokan vannak, megsokszorozódik a sebzésük. De nem csak a fajtájuk a mérvadó, hanem pl: hogy milyen frakcióhoz tartozik az adott karakter, például a Demaciai karakterek ha egy csapatba raksz 6-ot, akkor minden ütésük után töltik a saját életüket, és védekezést is kapnak.

Egyszerűen szuper ez az új játékmód, és szinte mindenki ezzel játszik most a nyáron. A League of Legends kliensbe szinte lehetetlen az esti órákban belépni, mert akkora terhelés alatt vannak a szerverek. Vasárnap amikor játszani akartam például, teljesen leállt minden LOL szerver, mert több mint 20 000 játékos akart még belépni a játékba, rajtam kívül.

Ti kipróbáltátok már a Teamfight Tacticsot?

Facebook hozzászólások

You may also like...