Mint az Alien tojások

Az új távirányítású robot-tengeralattjáróknak hála a tudósok már nagy mélységben is végezhetnek tudományos kutatásokat. Szinte minden egyes merülésre jut valamilyen tudományos felfedezés. Az alábbi videó a Monterey-öböl Tengeri Rezervátumban készült 3180 méteres mélységben.

A tudósok itt egy eddig soha nem látott jelenséget figyelhettek meg: polipok körbefonják tojásaikat. A tudósok egyelőre nem tudják az okát, de valószínűsíthető, hogy testükkel védelmezik. A tudósok lelkesedése érthető, de nekem az Alien filmeket juttatja az eszembe.

A Monterey-öböl Tengeri Rezervátum az Amerikai Egyesült Államokban van, Kalifornia állam területén. Az 1992-ben alapított park az Egyesült Államok 14 tengeri rezervátuma közül a legnagyobb. Közép-Kalifornia csendes-óceáni partja mentén, az északi San Franciscótól a déli Cambriáig húzódik, és nagyjából 50 km-re nyúlik be az óceánba. Területe 13 730 km², partvonala 445 km. A névadó Monterey-öböl kb. középen található Monterey városánál. Hozzá tartozik a Davidson-fenékhegy is.

(via)

Facebook hozzászólások

You may also like...