Mobilos Diablo, új Overwatch hős és felújított Warcraft III a 2018-as BlizzConon

A BlizzCon az az esemény, ahol összeülnek a legnagyobb Blizzard fanatikusok, hogy megtárgyalják, mire számíthatnak a játékgyártó cég részéről a közeljövőben, és ahogy az lenni szokott, idén sem telt eseménytelenül a BlizzCon.

Beszéljünk először is az új Diablo játékról, ami nem kis port kavart, ugyanis a frissen bejelentett Diablo Immortal egy mobilos játék lesz. A jelenlévő vendégek ugyebár kizárólag számítógépen játszanak, és óriási PR katasztrófa kerekedett a zúgolódó tömeg nemtetszéséből. A mobil játékot nyilvánvalóan a japán játékosoknak szánják. Kevésbé ismert tény, de a konzolos és PC-s játékok nem sokat hoznak a konyhára arrafelé, a környék játékosainak 90%-a kizárólag mobiltelefonon játszik. Egy ilyen bejelentést közzétenni a hardcore PC-játékosok tömkelege előtt elég merész húzás, többek között szét is diszlájkolták az érkező játék trailerét, és még az Activision-Blizzard részvényei is több mint 7%-ot estek egy hétvége alatt.

Kevésbé fájdalmas hír viszont, hogy a Warcraft III HD remastert kap,  az RTS szerelmesei hamarosan ismét beruházhatnak az építgetős játékba, hiszen újra kiakaszthatják ezt a régi klasszikust, új külsővel.

Emellett új hőst jelentettek be az Overwatchban, ami azért nagy hír, mert ritkán érkeznek friss arcok a játékba. A Heroes of the Storm karakter rostája is új karakterekkel gazdagodik, de valljuk be őszintén, senki nem játssza már a HOTS-t, így az utóbbi hírre aligha kapta fel a fejét bárki a gamer közösségben. Fontosabb hír viszont, hogy a Hearthstone ismét új kiegészítővel jelentkezik, ahol a trailer alapján most a Gurubashi Arénában foguk kártyázni, tehát készülhetünk a trópusi kirándulásokra a Stranglehorn völgyben.

Talán a legnagyobb hír az idei BlizzConon az, hogy a helyszínen kipróbálható volt a WoW Classic demóverziója, amelyben egy lvl 15-ös karakterrel lehetett megnézni, hogy halad a Blizzard a beígért klasszikus játékmóddal. A WoW veteránok már szétkapták a demót apró darabokra, hogy összehasonlíthassák a régi 2004-es élményekkel. Egyelőre az ítélet pozitív, tehát eléggé hasonlít a WoW ezen verziója arra, amilyen régen a vanilla volt.

Összességében inkább pozitív érzésekkel tértek haza a játékosok az idei BlizzConról. Inkább csak a Diablo fanok morzsolták a könnyeiket, ami abszolút érthető, mivel a mostani bejelentés nem nekik szólt, hanem a részvényeseknek, és a japán piacnak. Mindent egybe véve izgalmas lesz a 2019 is a Blizzard fanoknak, és már várjuk, hogy beteljesítsék a kékek az ígéreteiket.

Facebook hozzászólások

You may also like...