Nagyon sokat kell még várni az Avatar új részeire

A FOX bejelentette, hogy James Cameron 2009-es filmje, az Avatar csak három év múlva, azaz 2020-ban folytatódik a második résszel, ami azért is vicces, mert tavaly a rendező bejelentette, hogy összesen öt epizódos lehet a franchise. Ehhez képest azért jó régen húzzák a munkálatokat, hiszen az eredeti tervek szerint már 2016-ban látnunk kellett volna az epikus sztori új felvonását.

Az Avatar első részéről tudni kell, hogy az egyik legjobban hozó blockbuster volt valaha, világszerte 2,78 milliárd dollárt kaszált be a pénztáraknál. A FOX hivatalos magyarázata, hogy miért ekkora a csúszás az, hogy Cameronnak idő kell, hogy normális folytatást rakjon össze. A filmvilágban, amikor a Marvel és a DC most már évente kijön 2-3 filmmel legalább, rengetegen meggyanúsítják a stúdiókat, hogy csak az a lényeg számukra, hogy futószalagon hozzák a kábé ugyanolyan filmeket. Nos, az Avatar esetében ez nem hozható fel, ugyanis a rendező legalább olyan lassan halad, mint George R. R. Martin a Trónok harca könyvekkel.

Ha az Avatar 2 feleannyi bevételt hozna, mint az első része, akkor is az 5. legjobban hozó film lenne világszerte. A Titanic ugye 1997-ben tarolta le a mozikat anno, utána 2009-ig kellett várni az Avatarra, amely a rendező következő filmje volt. Szóval Cameron tényleg nem kapkod, főleg, hogy a filmjeihez szereti a legmodernebb technológiákat használni a készítő, esetenként olyanokat, melyekre várni kell még 1-2 évet, hogy tökéletesen működjenek.

avatar-2020-b

Az Avatarnak ráadásul eredeti a forgatókönyve, emiatt is lassúak a munkálatok, továbbá pedig aki moziban látta az első részt, 3D-ben, az emlékezhet rá, hogy azóta se volt ilyen tökéletes látványú alkotás a filmszínházakban. Azok a dzsungelek azért leejtették az ember állát.

A legfrissebb hírek szerint az Avatar 2 három év múlva, 2020 december 18-án érkezhet a mozikba, aztán a harmadik rész 2021 december 17-én, a negyedik 2024 december 20-án, az ötödik pedig 2025 december 19-én. Ez azért már nem is olyan hosszú várakozás, ugye?

Érdekesség, és mindenféleképp meg kell említeni, hogy további filmek premierdátumait is bejelentette a FOX, ezek főleg az X-Men világához kapcsolhatóak. A Deadpool 2 jövőre, június 1-jén jön a mozikba, a következő nagy X-Men film, a Dark Phoenix november 2-án, ebben feltehetően Jean Greyt újfent a Trónok harcás Sophie Turner játssza, a New Mutants pedig 2018 április 13-án jön. Lesz mit nézni, na.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?