Negatív állatszépségverseny: a 10 legvérfagyasztóbb külsejű állat I. rész

Szép az, ami érdek nélkül tetszik, tartja a mondás. Ha ez igaz, akkor az itt következő állatok rendkívül szépek, hiszen semmi, de semmi érdekünk nem fűződik hozzájuk, sőt, sokan küzdenének, hogy ne kelljen találkozni velük…

Sokszor borzongunk különböző filmek szörnyein, miközben a valóság gyakran százszor olyan durva, mint amit az emberi fantázia megalkotni képes. Ezt leszögezve, nézzük a top10 legcsúnyább, sci-fi horror filmbe is beillő, valóban létező jószágot!

10. Ördöghal

Ezt a halat se bájos mivolta miatt kedvelik. Ez az akár másfél méteresre is megnövő állat folyton úgy néz ki, mintha ideges lenne, széles szájában masszív fogacskákkal rendelkezik, amiket előszeretettel prezentál is. Halpiacokon csemegének árulják az ördöghalat – de előtte a fejét el szokták távolítani. Nem is értem, miért…

9. Pióca

Ez a féreg minden strandoló rémálma – pedig vannak szárazföldi példányok is! A pióca szép nagyra meg tud nőni, ráadásul nem szabad csak úgy leszedni, mivel a bőr alá nyomakodik, és kitépve feje könnyen bennmaradhat. Emiatt sokan különböző technikákat vetnek be, hogy eltávolítsák: égő cigarettát, alkoholt vagy szénsavas italt érintenek hozzá, amelyektől a pióca valóban azonnal lecsatlakozik, de béltartalmát a véráramba okádja, ezzel pedig komoly fertőzéseket okozhat. Undok egy jószág, bár gyógyászati célokra is használható, valamint a véralvadásgátlók kutatásában is kulcsszerepet játszott (mert hogy még ilyet is használ a sebre, nehogy táplálék nélkül maradjon).

8. Argiope appensa

Avagy, ismertebb nevén, Hawaii kerti pók, vagy banánpók. Rikító sárga és fekete színével, 7 cm-es méretével a hawaii-i kertek valószínűleg legundorítóbb jelensége lehet, Hálójával akár kisebb testű madarakat is megfog, és már ránézésre is émelyítő – és akkor még nem beszéltünk a csípéséről, ami szintén nem egy kellemes dolog. Ez a pók nagyon nem szép. És nem jó arc.

Hawaii szebb, pókmentesebb oldalával ismerkedhetsz meg a National Geographic albumából:

Hawaii

7. A valódi vámpírok: kullancs és szúnyog

Ezeket biztos mindenki ismeri és utálja! A kullancs különösen visszataszító lény, eleinte lapos, és minél több vért szív be, annál kövérebbé, dagadtabbá válik. Súlyos betegségeket terjeszt, Lyme-kórt és vírusos agyhártyagyulladást (sok egyéb mellett), ami szintén nem segít az alapból is népszerűségi problémákkal küzdő, nehezen eltávolítható kullancsnak.

A szúnyog PR-ja hasonlóan rossz. Ez a kellemetlen éjszakai hegedűs ugyan hazánkban (már) nem terjeszt annyi és olyan súlyos betegségeket, mint a pióca vagy a kullancs, de a csípése szörnyen tud viszketni, és elég sok álmatlan éjszakát is köszönhetünk neki. Különösen irritáló az a fajtája, amelyik ínyenckedve eltartja magától a lábait. Legszívesebben… atomcsapást mérne rá az ember. Kettőt.

Mint egy arisztokrata, aki finomkodva eltartja ujját a csészétől

Érdekes tény: ezután a kép után mindenkinek vakaróznia kell majd

6. Almiqui – kubai patkányvakond

Legyünk őszinték: ez a rágcsáló ronda. Méghozzá annyira, hogy amikor ki kellett volna halnia, a kihalás sem volt hajlandó foglalkozni vele. A történelem folyamán összesen 36 darabbal találkozott az emberiség, 1890-től 1974-ig egyetlen példányt se láttak belőle – úgy is hitték, hogy végleg eltűnt a faj. Kuba keleti partjainál észlelték, sehol máshol nem él meg. A nyáluk mérgező – és trükkös, zseniális módon nem immúnisak a saját mérgükre, ha megharapják egymást, az a véget jelenti. Ez a csapzott szőrű, föld alatt élő rágcsáló 40-50 cm-re nő meg, szőrtelen farka és nyúlt pofája van, külleméből igénytelenség sugárzik.

Bírod még? A posztnak még nincs vége! A következő ötösfogattól garantáltan ledobod az ékszíjat. Nézd meg őket ezen a linken: http://www.booker.hu/hirek/?hirek[hirek][hir]=221

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?