Nincs lehangolóbb látvány egy elhagyott állatkertnél

Az állatkertekhez általában kedves gyermekkori emlékek, napi cukiság fotók és más pozitív asszociációk kapcsolódnak. De hogy néz ki egy elhagyatott állatkert? Mint egy horrorfilm helyszíne.

Rhodes Zoo

A fokvárosi Rhodes állatkert a 80-as években zárt be. A hajlék nélkül maradt népesség pedig szépen lassan beköltözött, és a fiatalok is ide menekültek, ha el akartak bújni például a hatóságok elől.

Belle Isle

A detroiti gyerekeknek készült állatkertet  a polgármester záratta be 2002-ben, hogy így spóroljon a város költségvetésén. Azóta átvette a hatalmat a természet a faépítményeken.

Kirby Park Zoo

Az amerikai állatkertet a 30-as években elárasztotta a víz, és utána már nem tudták rendesen helyreállítani. Egy darabig próbálkoztak vele, de rengeteg élőlény pusztult el a nem megfelelő körülmények miatt, ezért a 40-es években végleg bezárták.

Charleroi Zoo

Elhagyott gyárépületből elhagyott állatkert Belgiumban – állítólag már eleve halálra volt ítélve a vállalkozás. Arról is csak legendák keringenek, hogy mi lett szerencsétlen állatokkal.

Franklin Park

A bostoni Franklin Park is a költségvetés áldozata lett, bár sikertörténetnek indult. Azóta is az enyészeté az állatkert.

Folytatás a kattintás után.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?