Olvasásgalaktika

OLVASÁSGALAKTIKA  ÉLMÉNYKAMPÁNY 2016

logo

Elindult az Olvasásgalaktika című élménykampány, amely keretében 200.000 db Galaktikát oszt szét a kiadónk. Ez 20 millió oldalnyi élmény!

A kampány csúcspontjaként december 8-án plusz 10 perc olvasásra buzdítanak, és eseményeket tartanak az ország számos pontján.
Ha mind a 200 ezer résztvevő csak tíz perccel olvas többet, az összeadva négy évnyi olvasás egyhuzamban! A szervezők szerint a lehetőség nyitott, hogy bárki olvasson: kérjen egy Galaktika magazint!

A Kampány másik kiemelt célja, hogy minél több fiatalt bevonjon az Olvasásgalaktikába.

„Színvonalas  science-fiction olvasására biztatnánk, ebben ugyanis megtalálhatnák a példaképül választható hősöket éppúgy, mint a társadalmi és etikai kérdések élvezetes stílusban megírt elgondolkodtató felvetéseit, miközben a tudományos ismeretterjesztő irodalom utáni igényüket megalapozhatnák.” (dr. Mund Katalin szociológus)

„Részben az amerikai egyesült államokbeli adatok (Bethune, 2012), részben magyar tapasztalatok alapján feltételeztük, hogy hazánkban is előtérbe került egy olyan műfaj, amely korábban kifejezetten „rétegirodalom” volt – a fantasztikus regények.
Az Olvasásgalaktika keresi a partnereket, közösségeket, cégeket, akik nagyköveteink lesznek, és segítik az Olvasásgalaktika növekedését.

 

Információ: olvasas@galaktika.hu

Olvass a jövőbe!

Kozák Tibor
kampánymenedzser


Az Olvasásgalaktika növekedése

50240


Olvasásgalaktika

Az első 1000 db Galaktikát Szoboszlai Miklós református lelkész viszi el gyülekezete több borsodi kis falujába

A Galaktikus hit nagykövete
Szoboszlai Miklós a héti református egyházközösség lelkészével beszélgetünk, aki elsőként 1000 db Galaktikát oszt szét az órákon és a borsodi közösségekben. Budapesten egy csokoládé mellett sztorizunk a sci-firől és az Olvasásgalaktikáról.

Exif_JPEG_420

December 7-én olvasni fogunk fizika órán!
A motiváció az elsődleges – emelte ki Benkő Józsefné a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskolájának igazgatóhelyettese. A legelső fővárosi iskolai partnerünkkel az oktatásról, a speciális igényekről beszélgettünk, és megtudtuk, mi lesz december 7-én a fizikaóra anyaga.

img_20160930_111729

Házhoz visszük a planetáriumot!
Szing Attila, csillagásszal, a Csillagszekér Planetárium ügyvezetőjével arról beszélgetünk, miért érdemes óvódás korban elkezdeni a tudomány népszerűsítését. Mi az a mobil planetárium és hol találkozhatnak vele legközelebb?