Olyan könyvet ajánlunk, amire még a Netflix is felfigyelt

A Dühöngő fúriák Richard Morgan Valós halál trilógiájának harmadik, s egyben utolsó része. A könyvsorozat a félig japán, félig magyar Takeshi Kovacs történetét követi nyomon, s e harmadik részben élete korai szakaszát is jobban megismerhetjük.

Az egymást követő részek során a színvonal és a minőség egyáltalán nem csökken, mind a három regényt ugyanolyan élvezettel tudjuk elolvasni. A jól kitalált történet, az akció, a humor és a rejtélyek mindvégig olyan egyensúlyban állnak, amitől a figyelmünk egy pillanatra sem képes lankadni.

A sztori továbbra is lenyűgöző. Többet megtudhatunk hősünkről, Harlan Világáról és Quellcristről is. Az az új technológia is, amely már a második részben el kezd kibontakozni, itt érik be igazán. A brit író ennek kapcsán is megtalálja az egyensúlyt: remek cuccokat mutat nekünk, ugyanakkor ezek nem árasztják el túlzottan a történetet és a karaktereket.

Ha pedig elolvastuk a három könyvet és érezzük a befejezett regények okozta üresség érzését, akkor jó hírünk van, ugyanis a Netflix még 2018-ban készített egy sorozatot Morgan művéből.

Facebook hozzászólások

You may also like...