Oscar-díjat nyert a Suicide Squad

A DC legújabb filmjét, az antihősöket felvonultató Suicide Squadot sokan szidták, hiszen a Warner és a készítők nem tudtak megegyezni egymással, a végeredmény pedig egy videoklipre emlékeztető katyvasz lett. Ennek ellenére igazán nagy siker lett a Suicide Squad, hiszen jön a második rész, illetve Harley Quinn főszereplésével érkezik még a Gotham City Sirens, amely kvázi spinoff lesz. Ráadásul a cosplayerek azóta is előszeretettel öltöznek be Joker csajának, szóval popkulturális szempontból megkerülhetetlen lett a Suicide Squad. És most azt is elmondhatjuk, hogy a film Oscar-díjas, ugyanis A legjobb smink és haj kategóriában lenyomta többek között az új Star Treket is. Eléggé meglepő a döntés, habár látványra a Suicide Squad is rendben volt, egyedül a történettel voltak gondok, illetve azzal, hogy elég csúnyán elrontották a Jared Leto által alakított Jokert.

Mindez, mármint a Suicide Squad győzelme azért is vicces, mert a Batman v Superman című ugyancsak DC-s filmet a legrosszabb alkotásokat díjazó Arany Málna-díjátadón szórták meg. Nem kevesebb, mint négy málnával. Ott Jesse Eisenberg lett a legrosszabb mellékszereplő, a legrosszabb filmes páros Ben Affleck és Henry Cavill lettek, a Batman v Superman elvitte a legrosszabb folytatásnak járó díjat is, illetve a legrosszabb forgatókönyvet is a DC szuperhősös sztorija tudhatja magáénak.

ssquad2

Ez azért elég nagy blama a Warnernek, és nem is igazán lehet hova tenni. Hiszen a Batman v Superman korántsem volt annyira rossz, hogy jogos legyen a sárba tiporni. De a Suicide Squad se az a tipikus Oscar-film.

A 8 jelölést kapott Érkezés mindössze egyet tudott díjra váltani, ez pedig a Legjobb hang alkotás kategóriában történt meg. A sokak által 2016 legjobb sci-fijének tartott film ennél többet érdemelt volna mondjuk. Hoppon maradt a nagyon egyedi, keleti vonalon mozgó animációs film, a Kubo is sajnos. Ellenben a legjobb kosztümnek járó díjat elvitte a Harry Potter univerzumban játszódó Legendás állatok és megfigyelésük. Ráadásul a magyarok is örülhettek, hiszen az év legjobb kisfilmje a Mindenki (Sing) lett, nem véletlenül. Az idei Oscar a nagy blamákról szólt, hiszen a La La Land kihirdetését követően, a nagy ünneplés és köszönőbeszédek után derült ki, hogy igazából a Moonlight az év filmje. Így az Akadémiának van mit javítania, amellett, hogy itt az ideje, hogy az okos sci-fikre is jobban figyeljenek és díjazzák őket.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?