Öt paródia, amit látnod kell mielőtt meghalsz

Jó paródiát csinálni nehéz, egy zsánerhez kötni pedig még nehezebb. A science fiction és a fantasy történetében nem is találunk sok igazán sikeres próbálkozást, sokszor túl vad, vagy túl elvont lesz a kísérlet. Szerkesztőségünkben most összeállítottunk egy bestof listát az általunk legjobbnak ítélt öt paródiáról!

5. Szellemirtók

Ki ne ismerné a híres élőszereplős és animációs egyveleg főcímdalát? Vagy pufók kis házi szellemét, aki a legnagyobb jóindulattal okozza mindig a legnagyobb galibát.

4. Galaxy Quest

Természetesen a Star Trek paródiája sem maradhatott ki a legjobb ötből. A Galaxy Quest 1999-ben indult hódító útjára, Dean Parisot tolmácsolásában.

3. Haláli hullák hajnala

Sean Pegg munkája ugyan elsőre kicsit kilóghat a sorból, de megvalósítását tekintve mégis ide sorolható. És hát ki  nem röhögte könnyesre magát az első alkalomkor?

2. A herceg menyasszonya

A regényfeldolgozás már lassan húsz éve értelmezi újra Peter Falk munkásságát, aki Elek apó után szabadon csapta fel unokájának a történelem egyik legjobb fantasy paródiáját.

1. Galaxis útikalauz stopposoknak

Az első helyen pedig egy valódi klasszikus végzett. A 42 mítosza azóta is lázban tartja a rajongókat, szerintetek mire utalhatott?

Nektek mi a kedvencetek?

A cikk folytatását itt érhetitek el!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?