Philip Pullman új regényen dolgozik

Philip Pullman ma jelentette be a Radio 4-ben, hogy új regényén, a The Book of Dust-on dolgozik. Egy Pullman-regénynek mindig örülünk, de emiatt most különösen boldogok vagyunk. Az új regény az Úr Sötét Anyagai trilógiából már ismert világban fog játszódni. Az új rész A borostyán látcső után 17 évvel fog idén októberben megjelenni.

Az új könyvben újra találkozhatunk az előző trilógia főhősével, Lyra Belacquával. Először csecsemőkorában láthatjuk, majd pedig húsz évvel később kapcsolódunk be kalandjaiba. A kis kori kitérő senkit se tévesszen meg: a Book of Dust nem előzménytrilógia lesz, de nem is egy folytatás, inkább egy “equel”, Pullmant idézve. Az új könyv tíz évvel az előző trilógia eseményei előtt kezdődik, de jóval tíz évvel később ér véget. Így azt mondhatjuk, egyfajta köztes vagy kiegészítő regénnyel lesz dolgunk, azonban biztosat csak a megjelenés után mondhatunk.

Pullman elárult még pár érdekességet készülődő könyvéről. Például a Book of Dust középpontjában egy despotikus és egy totalitárius szervezet küzdelme fog állni: egyikük el akarja fojtani a gondolkodást, a másik pedig a szabad gondolkodást támogatja. Ezen kívül az író még annyit mondott, hogy egy “átlagos fiú” csöppen majd az események sűrűjébe.

Az október 19-én megjelenő Book of Dust reméljük, hasonló színvonalú lesz az Úr Sötét Anyagai trilógiához és ki fogja elégíteni Pullman rajongóinak kíváncsiságát. Mellesleg, egy BBC sorozat is készülőben van; az elkövetkezendő időben, úgy tűnik, nem lesz hiány Pullman munkásságából.

the-book-of-dust-volume-1-final

 Forrás: BBC

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?