Pokolian jó játék lett a Cuphead

Egy új oldalnézetes játék érkezett szeptember végén, ami összeházasítja az 1930-as évek rajzolt meséinek stílusát, és a régi DOS-os platformerek nehézségi szintjét. Ez az egyveleg alkotja a Cuphead című játékot, amely forgószélként vonzza a játékosokat és pénztárcáik tartalmát.

A játék sztorijának lényege, hogy egy Bibliába illő fordulattal két szerencsétlen szerencsejátékos egy olyan kalamajkába kerül, aminek a kimenetelén áll vagy bukik a lelkük. Kényszerből tehát a főszereplőknek a Sátán szolgálatába kell állni, hogy megmenthessék a lelküket az örök kárhozattól.

A főszereplőknek, Cupheadnek és Mugmannek két dolga van, futni és lőni. A testvérpár azt a feladatot kapta, hogy  az ördögnek adós személyeket kell hidegre tenniük, és cserébe ők maguk visszakaphatják a lelkük tulajdonjogát.

cuphead2

A Cuphead nem csak a szóló játékosoknak szól, hiszen az alapvetően egyjátékos-módba csatlakozhat egy barátunk is, hogy együtt izzadhassuk össze a billentyűzetet. Hisz amint már említettük, a nehézségi szint nem feltétlen a hobbi játékosoknak kedvez.

A Cuphead elsőként egy “Boss Battle” játéknak indult, viszont akkora sikere volt a projektnek a tesztelések során, hogy végül is inkább egy teljes játékot fejlesztettek ki. Emiatt a játékmenetnek két része van, maguk a főnökök elleni harcok, és a kisebb ellenfelekkel való viaskodás. Ezek a váltakozó részek igencsak frissen tartják a játékélményt.

A játék elérhető a Steamen, körülbelül 20$-ért. Ha pokolian jó szórakozásra vágysz, akkor csak ajánlani tudom ezt a kis játékot.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?