Programajánló: Neil Gaiman és Douglas Adams egy könyv borítóján – könyvbemutató

A ma induló és vasárnap késő délutánig tartó Könyvfesztivál programjai és attrakciói egyre sűrűbbé válnak! Az Akadémiai Kiadó jóvoltából megjelenik Neil Gaiman új könyve – amit Douglas Adamsről írt! Nem egyszerű életrajzzal találkozunk: Gaiman személyesen ismerte Adamset, így sok-sok olyan részletre is számíthatunk, amiről eddig nem hallottunk. Emellett természetesen a kötet felöleli mindazt, ami Galaxis vagy stoppolás: hogyan lett világméretű trend a világ legtöbb könyvből álló trilógiájából.

A kötetbe a Kiadó jóvoltából bele lehet lapozni itt:

http://issuu.com/akademiaikiado/docs/gaiman_adams

Ráadásul egy könyvbemutatóra is sor kerül a hétvégén: Budapesten, vasárnap 13:00-kor a Millenáris Hess András termében várják a sok-sok törülközős embert az eseményre. Kalandorok és vogonok is jöhetnek (legfeljebb őket nem látják olyan szívesen).

Emellett a rendkívüli sci-fi finomság mellett több jó hírrel is szolgálhatunk a tudományos fantasztikum kedvelőinek: a K-4-es standnál, a csillagvizsgáló mellett várunk minden kedves érdeklődőt – méghozzá három új könyv kíséretében!

A Sztrugackij-fivérek zseniális bürokrácia-paródiája (ami emellett igen minőségi városi sf-alapmű) először jelenik meg magyar nyelven cenzúrázatlanul!

Ugyanez igaz Sir Arthur C. Clarke Bölcsőjére: a régi kiadást terjedelme miatt az akkori kiadó nem merte vállalni, emiatt a kötet hiányos, rövidített, helyenként nagyon zavaros lett. Most a teljes szöveg lát végre napvilágot Németh Attila szabatos, ízes fordításában, amely hamisítatlanul adja vissza az utánozhatatlan Clarke-hangulatot!

Harmadik új kötetünk, az Okkultisták Klubja az ifjúságot szólítja meg: a fiatalabb olvasók kezébe is minőségi fikció kerül ezzel a kötettel, hogy egyrészt az olvasással, másrészt a fantasztikus irodalommal is jó viszonyt ápolva cseperedhessenek fel.

Standunknál emellett rengeteg akcióval, akciós csomagokkal és kedvezményekkel várunk mindenkit – valamint egy irodalmi totóval! Töltsd le IDE KATTINTVA, nyomtasd és töltsd ki, hozd el nekünk, és szállj versenybe a 80.000 Ft értékű könyves főnyereményért!

Emellett örömmel hangsúlyozzuk, hogy szombaton délelőtt, 10:00-tól 13:00-ig az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének egy jelmezes különítménye jelenik meg a standunknál, kiváló alkalmat nyújtva arra, hogy lefotózkodjunk illetve elbeszélgessünk kedvenc Star Wars-karaktereinkkel!

Vasárnap délelőtt pedig, a tudomány kedvelőit várjuk: a Puli Space Technologies munkatársai látogatnak ki hozzánk, méghozzá az első magyar “kutyus”-sal, amely a Holdra lép!

Érdemes lesz kilátogatni hozzánk! Ma délutántól várunk mindenkit!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?