Rebootot kap a Hellboy

2004-ben készült el Guillermo del Toro rendezésében a dark fantasy műfajban mozgó Hellboy, mely egy olyan szörnyről szólt, aki szuperhősként ténykedett a világ megmentéséért. A film természetesen képregényes forrásra épített, a Dark Horse Comics-féle Seeds of Destruction feldolgozása volt, a siker pedig hatalmas volt, hiszen a Penge mellett ez az egyik olyan képregényfilm, ami klasszikus, a második részével együtt. A folytatás ugyanis 2008-ban érkezett meg a vásznakra, a főszerepet ismét Ron Pearlman játszotta. A geekek azóta is rettenetesen várták, hogy trilógiává bővüljön a Hellboy-franchise, eddig azonban nem volt túl sok fejlemény, amiről a sajtó beszámolhatott volna.

A jó hír, hogy mégis elkészülhet a harmadik rész, ezt Mike Mignola, a karakter atyja az elsők között jelentette be Facebookon. A rossz viszont, hogy az új Hellboy film reboot lesz, új rendezővel és főszereplővel. A rajongók minden bizonnyal nem örülnek most, de főszereplőnek a készítők David Harbourt, a Stranger Things marcona zsaruját próbálják megnyerni, a rendező pedig az a Neill Marshall, akinek a Trónok harca direktorai közül talán legjobban megy a látványos jelenetek levezénylése. Ráadásul pedig a Hellboy reboot R besorolású lesz a tervek szerint, mellyel folytathatja a Logan és a Deadpool által megjelölt utat. A világ készen áll az értelmesebb, felnőtteknek szóló szuperhősfilmekre, ezért mindenképp megsüvegelendő a döntés.

A film címe jelenleg Hellboy: Rise of the Blood Queen, a forgatókönyvet pedig részben maga Mignola írja. Jó lett volna azért látni, hogy hova fut ki a del Toro által felépített karakter, aki a 3. részben meghasonlott volna és szembe kellett volna szállnia saját démoni oldalával ahhoz, hogy megmentse a világot. Most, hogy nemrég bejelentették a Mátrix rebootot és a Hellboy is hasonló irányba indul el, már csak az a kérdés, hogy melyik franchise lesz a következő, amely beáll a sorba.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?