Rettegésre felkészülni, megjött az Az első előzetese

Nemsokára két Stephen King adaptáció is a mozikba kerül, az egyik A Setét Torony, mely júliusban lesz először látható, de érkezik még a klasszikus bohócos rémtörténet filmverziója, az Az is szeptember 8-án. Utóbbi filmhez kaptuk most meg az első előzetest, de bárcsak inkább a csatorna mélyén hagyta volna a Warner ezeket a képsorokat. Rettentő ijesztő lett ugyanis ez a két perc, amit összevágtak az Az-ból, főleg azoknak a nézőknek okozhat különösen kellemetlen perceket, akik olvasták King regényét. A történet szerint ugye a Maine-ben található Derryben járunk, ahol egy csapatnyi gyerek felveszi a harcot a kegyetlen Pennywise ellen. A bohóc ugyanis újfent megjelent és lelkesen szedi az áldozatait, ráadásul nem válogat, az első, akit magával ránt, a rendkívül fiatal Georgie.

A főgonosz bohócot Bill Skarsgard játssza, a gyerekszínészek pedig már első blikkre egész szimpatikusak. Közülük Jaeden Lieberher a Midnight Special című sci-fiből lehet ismerős, ő volt az a világító szemű, úszószemüveges srác. Rajta kívül szerepel még a filmben Finn Wolfhard, akit a Stranger Things rajongói ismerhetnek. De ott van még a stábban Nicholas Hamilton, aki a Captain Fantasticban játszott. Fiatal tehetségekből tehát nem lesz hiány.

Stephen King terjengős regénye, az Az az egyik legemlékezetesebb felnövéstörténet és horrorsztori, amit csak egy átlag olvasó kereshet magának. 1990-ben egyébként már kapott egy saját minisorozatot Pennywise-ék meséje, szóval itt az ideje, hogy a nagyvásznon is tiszteletét tegye végre a klasszikus.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?