Ridley Scott beismerte, mekkora hiba volt a Prometheus

Hamarosan bemutatkozik a mozivásznakon az Alien franchise legújabb része, a Covenant, ennek kapcsán pedig megkérdezték Ridley Scottot, hogy miképp élte meg a Prometheus című filmet ekéző kritikákat. Nem elég, hogy a tősgyökeres rajongóknak nem tetszett a 2012-es előzmény, még a pénztáraknál is nagyot bukott a film.

Nem volt kérdés, hogy rengeteg fan frusztrált lett a Prometheus miatt, hiszen sokkal többet akartak látni ebben a filmben is az eredeti szörnyből. Én korábban úgy gondoltam, hogy tálcán kínálom nekik az élményt, de kénytelen voltam belátni, hogy tévedtem. Annak ellenére, hogy sose a nézőké az utolsó szó, mégis egyfajta tükröt adnak a rendező kezébe, amelyen keresztül látni lehet, hogy a készítő döntései jól sültek-e el. A filmművészet megkövetel egyfajta érzékenységet az alkotóktól, a rajongók nélkül ugyanis egy alkotás se lehet igazán sikeres – mondta el Ridley Scott.

A Prometheus annak ellenére, hogy vállalható sci-fi film lett, az eddigi Alien-felvonásokhoz nem tudott felnőni. Filozófiailag sok érdekes kérdést tett fel, a forgatókönyv azonban a több mint kétórás játékidő ellenére is elfelejtette ezek nagy részét megválaszolni. A Covenanttel kapcsolatos első kritikák szerint Scottéknak sikerült elrugaszkodniuk a Prometheustól és a 2017-es film már hűebb a hagyományokhoz.

alien-covenant-ridley2

Ridley Scott az Alien jövőjéről is nyilatkozott, hiszen a tervek szerint az Awakening lesz a franchise következő darabja.

Az új részt minden valószínűség szerint egy éven belül forgatjuk, így 21 hónapon belül mozikba fog kerülni az Awakening, számításaim szerint. Nagyszerű élmény íróként, rendezőként és tervezőként is egy ekkora franchise mellett lenni, mint az Alien, hiszen egészen közelről láthatom, ahogy kész művé válik egy szimpla vázlat.

Az Alien: Covenant május 19-től látható a mozikban.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?