Robert Reed és a kihasználatlan univerzum

“Az univerzum egy hatalmas ház, ami nincs kihasználva”.

E gondolatot Robert Reed fogalmazta meg Az üres ház című novellájában, amely a Galaktika legfrissebb, 302. lapszámában olvasható.

Robert Reed a nebraskai Omahában született 1956-ban. 1987-ban diplomázott biológiából. Majdnem egy évtizedig dolgozott laboránsként, később azonban már főállású sci-fi író lett.

Rendkívül termékeny szerzőnek számít, eddig több mint 200 novellája jelent meg magazinokban és antológiákban, valamint 11 regénye látott napvilágot. Műveit lefordították franciára, spanyolra, oroszra, de még japánra is. Magyarul a Galaktikában (209-211.) lehetett olvasni Milliárdnyi Éva című kisregényét, melyért 2007-ben Hugo-díjat kapott.

Lyuk című novellája magazinunk 299. lapszámában jelent meg, míg Az üres ház című írása a legutóbbi, 302. számban olvasható. Ebben a technicista társadalomról és az univerzum végtelenjéről elmélkedik.

Reed egyik népszerű, kitalált világa a Marrow-univerzum. Az ebben a világban játszódó történetek alapja egy idegen galaxisból érkezett mesterséges bolygó, amely felderítésre vár. A Marrow-univerzumban játszódó írások e felfedezés kalandjait mesélik el.

Facebook hozzászólások

Fox-y

"Soha semmi nem múlik el, semmin nem vagyunk sose túl, semmit nem lehet kikerülni, semmi fontosat, semmi nem formai kérdés, minthogy minden az; a megváltás sosem valamiféle megoldás." EP

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?